Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Praktikus

Nem hiszed el: ezzel az egyszerű módszerrel tudod megfordítani a tükörtojást!

Ha te is azok közé tartozol, akik nem szeretik a lágyan folyó tükörtojást, akkor mindkét oldalát megsütöd. De vajon sikerül a megfordítás egy laza csuklómozdulattal, vagy hosszú percekig ügyetlenkedsz, és végül drámai lesz a végeredmény? Ha eleged van a szétfolyt tojásokból és a félresikerült tükörtojás miatti frusztrációból, akkor mutatjuk a tökéletes módszert!

A tökéletes tojás elkészítése egyszerűnek tűnhet: miután a fehérje már majdnem kész, egy spatulával óvatosan alányúlunk, és lazán megfordítjuk, hogy a másik oldalát is megsüssük kicsit – ez az elmélet. A gyakorlatban ez többnyire úgy néz ki, hogy a tojás szétesik, és a sárgája szétfröccsen…

A pusztítás a múlté, itt a megoldás! Nem kell hozzá más, csak egy fedő, aminek a belsejébe átcsúsztatjuk a tojást, majd visszafordítjuk a serpenyőre, ahogy ez a TikTok-videóban is látható:


@notjustbored1214 That video erked me so bad it had me up at 1 am making eggs #egg #lifehack #justbored ♬ original sound - Notjustbored


Ahogy a videó is mutatja, ezzel a módszerrel a tojás sértetlen marad. Lényegében az edény fedele egy hatalmas spatulaként működik, azzal a különbséggel, hogy nem kell a tojás alá nyúlni, így máris lecsökken az esélye annak, hogy szétesik. Fontos még, hogy elegendő zsíradékot használjunk, hogy a tojás könnyedén átcsússzon a fedőre. A hőmérséklet közepes legyen, nehogy megégjen az olaj vagy a vaj!

Tipp:

Ha a mozdulat már megvan, tovább tökéletesíthetjük a tükörtojás-készítést a „vízbetöréses" módszerrel: a felforrósított serpenyőre a fedővel egy kevés vizet borítunk. Ahogy a serpenyőből kiáramló hő a folyadékot gőzzé alakítja, a tükörtojás egyenletesen sül tovább.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.