A tökéletes tojás elkészítése egyszerűnek tűnhet: miután a fehérje már majdnem kész, egy spatulával óvatosan alányúlunk, és lazán megfordítjuk, hogy a másik oldalát is megsüssük kicsit – ez az elmélet. A gyakorlatban ez többnyire úgy néz ki, hogy a tojás szétesik, és a sárgája szétfröccsen…
A pusztítás a múlté, itt a megoldás! Nem kell hozzá más, csak egy fedő, aminek a belsejébe átcsúsztatjuk a tojást, majd visszafordítjuk a serpenyőre, ahogy ez a TikTok-videóban is látható:
Ahogy a videó is mutatja, ezzel a módszerrel a tojás sértetlen marad. Lényegében az edény fedele egy hatalmas spatulaként működik, azzal a különbséggel, hogy nem kell a tojás alá nyúlni, így máris lecsökken az esélye annak, hogy szétesik. Fontos még, hogy elegendő zsíradékot használjunk, hogy a tojás könnyedén átcsússzon a fedőre. A hőmérséklet közepes legyen, nehogy megégjen az olaj vagy a vaj!
Ha a mozdulat már megvan, tovább tökéletesíthetjük a tükörtojás-készítést a „vízbetöréses" módszerrel: a felforrósított serpenyőre a fedővel egy kevés vizet borítunk. Ahogy a serpenyőből kiáramló hő a folyadékot gőzzé alakítja, a tükörtojás egyenletesen sül tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.