Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Praktikus

Nem hiszed el: ezzel az egyszerű módszerrel tudod megfordítani a tükörtojást!

Ha te is azok közé tartozol, akik nem szeretik a lágyan folyó tükörtojást, akkor mindkét oldalát megsütöd. De vajon sikerül a megfordítás egy laza csuklómozdulattal, vagy hosszú percekig ügyetlenkedsz, és végül drámai lesz a végeredmény? Ha eleged van a szétfolyt tojásokból és a félresikerült tükörtojás miatti frusztrációból, akkor mutatjuk a tökéletes módszert!

A tökéletes tojás elkészítése egyszerűnek tűnhet: miután a fehérje már majdnem kész, egy spatulával óvatosan alányúlunk, és lazán megfordítjuk, hogy a másik oldalát is megsüssük kicsit – ez az elmélet. A gyakorlatban ez többnyire úgy néz ki, hogy a tojás szétesik, és a sárgája szétfröccsen…

A pusztítás a múlté, itt a megoldás! Nem kell hozzá más, csak egy fedő, aminek a belsejébe átcsúsztatjuk a tojást, majd visszafordítjuk a serpenyőre, ahogy ez a TikTok-videóban is látható:


@notjustbored1214 That video erked me so bad it had me up at 1 am making eggs #egg #lifehack #justbored ♬ original sound - Notjustbored


Ahogy a videó is mutatja, ezzel a módszerrel a tojás sértetlen marad. Lényegében az edény fedele egy hatalmas spatulaként működik, azzal a különbséggel, hogy nem kell a tojás alá nyúlni, így máris lecsökken az esélye annak, hogy szétesik. Fontos még, hogy elegendő zsíradékot használjunk, hogy a tojás könnyedén átcsússzon a fedőre. A hőmérséklet közepes legyen, nehogy megégjen az olaj vagy a vaj!

Tipp:

Ha a mozdulat már megvan, tovább tökéletesíthetjük a tükörtojás-készítést a „vízbetöréses" módszerrel: a felforrósított serpenyőre a fedővel egy kevés vizet borítunk. Ahogy a serpenyőből kiáramló hő a folyadékot gőzzé alakítja, a tükörtojás egyenletesen sül tovább.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.