Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Ínyenc finomság szendvicskrémek helyett: gyors és könnyű sültpaprikás túrókrém

Van egy igazán jó hírünk; itt a tavasz! De tényleg! Akik megfontoltan közelítenek a nyári fürdőruhaszezonhoz, azok már ilyenkor harcba szállnak a felszedett téli karanténkilókkal szemben. Ilyenkor még a szokásosnál is fontosabb, hogy az ételeknek legyen íze, így ezekben a hetekben még jobban oda kell figyelni a fűszerezésre. Itt jön képbe ez a csodásan könnyű sültpaprikás túrókrém.

Fogyni csak lassan és fokozatosan érdemes, hiszen a gyors súlyvesztés nem csak fájdalmas, de az így ledobott kilók pillanatok alatt vissza is jöhetnek. Ahhoz, hogy a kevesebb ételbe se haljunk bele, nem csak átgondolt diéta, de némi kreativitás is szükséges.

Ez a sültpaprikás túrókrém a hagyományos körözött könnyített változata, melybe a sültpaprika rengeteg plusz ízt és egy csodás mélypiros színt varázsol. Ehetjük nagyobb mennyiségben is, kenyér helyett pedig fogyasszunk hozzá friss zöldségeket.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg juhtúró (szigorú diéta esetén elhagyhatjuk, de egyéb esetben nagyon hasznos, mert rengeteg ízt ad hozzá)
  • 2 ek tejföl
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk dijoni mustár (működik bármilyen mustárral is)
  • 1 csapott tk őrölt kömény
  • 1/2 tk szardellapaszta
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:

  1. Tegyük a paprikát sütőbe, és forrósítsuk fel 220 fokosra. Süssük a paprikát időnként megforgatva addig, míg a héja alaposan meg nem barnul. Ne féljünk, a húsa nem fog megégni. Ha elkészült, vegyük ki, majd tegyük egy tálba és letakarva hagyjuk kihűlni.
  2. Hámozzuk meg a paprikát, aztán szabaduljunk meg a magjaitól és pürésítsük le.
  3. Aprítsuk fel a hagymát.
  4. Tegyük a túrót az összes hozzávalóval együtt egy tálba. Keverjük át alaposan, közben néha kóstoljuk meg. Ha az ízek nincsenek egyensúlyban, nyugodtan ízesítsünk utána.
  5. Tegyük a krémet 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Kínáljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy ha nem diétázol, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve is zseniális.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.