Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Desszert

Itt a világ legegyszerűbb fagyija, a nicecream

nicecream
Nem a cukortól lesz igazán finom a házi készítésű nyalánkság, hanem a minőségi összetevőktől!

Készíts pillanatok alatt egészséges és tápláló fagylaltot: csupán némi mélyhűtött banánra, egyéb gyümölcsre, ízesítőre, esetleg egy kevés növényi italra van szükséged hozzá. A recepteket ízlés szerint alakíthatod, ebben segítenek az alábbi tanácsok. Az eredmény pedig? Egy krémesen édes „nicecream”, mely kifejezés az angol nice (finom) és az ice-cream (fagylalt) kifejezések összevonásából született.

Hogy jól sikerüljön...

1. Mindig érett, akár némileg túlérett banánt használj, mert a finomság így édesebb, krémesebb és teltebb ízű lesz.

2. Darabonként vagy felszeletelve, adagonként fagyaszd le a gyümölcsöt, hogy később könnyebb legyen kiolvasztani.

3. Amikor a banánt más gyümölcsökkel kombinálod, azokat is fagyaszd le, vagy használj eleve mirelitet, így krémesebb lesz a fagylalt, és nem olvad el olyan hamar.

4. Mindig frissen készítsd, és azonnal fogyaszd el a nicecreamet, az újrahűtés ugyanis tönkreteszi az állagát és az ízét.

5. Fűszerek (pl. fahéj, kardamom, vanília) hozzáadásával még izgalmasabb ízkombinációkat kísérletezhetsz ki.

Változatok (1–2 személyre):

Hagyj 200 g banánt egy kicsit felolvadni, majd turmixgépben pürésítsd az alábbi hozzávalókkal. Tálaláskor megszórhatod kókusz- vagy csokireszelékkel, kakaóporral.

Mangós: 100 g fagyasztott mangó * 2 késhegynyi kurkuma * 2-3 ek citromlé

Kókuszos: 2 ek kókuszital * 1-2 ek kókuszreszelék

Pisztácia: 1-2 ek zúzott pisztácia * 1/2 tk maccsapor * 3 ek szójaital

Málnás: 50 g fagyasztott málna * 2 ek szójajoghurt

Áfonyás: 100 g fagyasztott áfonya

Csokoládés: 25 g feldarabolt, enyhén keserű csokoládé * 3 ek mandulaital

11 VERHETETLEN NYÁRI FAGYI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKBŐL>>>

8 ISTENI SÜTEMÉNY, AMI FAGYIVAL MÉG FINOMABB!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.