Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Karácsony

Karácsonyi vacsora: ünnepi menüsorok 3000, 6000 és 9000 forintból

bajai halászlé
A karácsonyi vacsorára nem feltétlenül kell tízezreket költeni: megnéztük, három árkategóriában milyen ünnepi menüsort tudunk az asztalra varázsolni! Három árkategória, három ünnepi menüsor – így biztosan mindenki megtalálja a neki tetszőt!

A karácsony ünnep – mindig, minden körülmények között, kijár ilyenkor mindenkinek az ünnepi menü. Talán mind törekszünk rá, hogy ne a megszokott, hétköznapi fogások kerüljenek az asztalra, sőt, talán ünnepi kedvenceink is vannak, amelyeket minden évben elkészítünk. Ha a családi klasszikusok mellett a kísérletezésnek is helyet adunk, a Mindmegette receptbázisában számos remek receptet találunk. Mi most három árkategóriában készítettünk egy-egy menüsort, így mindenki kedvére válogathat – anélkül, hogy kellemetlen meglepetésekkel szembesüljön a kasszánál!

karácsony
karácsony
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

A menük árazásában a Világgazdaság kalkulációit vettük alapul, ahol a kereskedelmi láncok webshopfelületeit, illetve a hatósági árfigyelő rendszert hívták segítségül az árazáshoz. Az összegek természetesen változhatnak attól függően, mely üzletben vásárolunk, illetve figyelembe kell venni, hogy az ételek elkészítéséhez lehet, a receptben megadott mennyiségnél nagyobb kiszerelésben tudjuk csak beszerezni az alapanyagot. Rezsiköltséget a receptet elkészítéséhez nem kalkuláltunk, a feltüntetett hozzávetőleges összegek tehát az alapanyagköltséget mutatják.
 

KÖLTSÉGHATÉKONY KARÁCSONYI MENÜ 

Fejenként 3100 forint

Egy menüsor négy ínycsiklandó fogásból, köztük egy klasszikus karácsonyi levessel, a halászlével, és egy kihagyhatatlan mákos gubával. Előételnek egy pillanatok alatt összedobható túrós ropogóst ajánlunk, főételnek pedig a gesztenyével és vörösáfonyával töltött pulykamellet – ünnepi, mégsem túl költséges fogás!

Kezdésnek:

Recept
Egyszerű
Gáspár Bea túrós ropogósa
45 perc
6 adag
Olcsó
Tovább a recepthez
recept

Leves: 

Recept
Bonyolult
Balatoni halászlé
120 perc
0 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Főétel:

Recept
Egyszerű
Gesztenyével és vörös áfonyával töltött pulykamell sült zöldségekkel
100 perc
6 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Desszert:

Recept
Egyszerű
Mákos guba
30 perc
6 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

 

KÖZÉPKATEGÓRIÁS ÜNNEPI MENÜ

Fejenként 6400 forint

A hal és a zserbó hagyományos ünnepi ételek, a nem mindennapi gesztenyekrémleves és a narancsos kacsacomb pedig újdonságot hoz az ünnepi asztalhoz!

Hideg előétel:

Recept
Egyszerű
Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes
30 perc
2 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Leves: 

Recept
Egyszerű
A legfinomabb gesztenyekrémleves
60 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Főétel:

Recept
Rafinált
Narancsos kacsacomb
135 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
  • Köret:
Recept
Egyszerű
Párolt lila káposzta
60 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Desszert: 

Recept
Rafinált
Zserbó – az eredeti recept
90 perc
6 adag
Költséges
Tovább a recepthez
recept

 

KÖLTSÉGES KARÁCSONYI MENÜ

Fejenként 9400 forint

Nemes, halas fogás a gravlax, a skandinávok párolt lazaca, ami méltó nyitánya lehet az ünnepi vacsorának. Következő fogásnak a klasszikus húsleves karácsonyra hangolt, elegáns változatát javasoljuk, a fácánlevest, amit a szintén előkelő fogás, a Wellington bélszín követhet. Csak hagyjunk helyet a gyomrunkban az ünnepi kedvencnek, a flódninak – és legyen elég türelmünk, hogy ezt a négy fogást elkészítsük!

Hideg előétel:

Recept
Egyszerű
Gravlax (skandináv pácolt lazac)
10 perc
4 adag
Költséges
Tovább a recepthez
recept

Leves:

Recept
Egyszerű
Fácánleves
210 perc
5 adag
Költséges
Tovább a recepthez
recept

Főétel:

Recept
Bonyolult
Wellington bélszín (eredeti angol recept)
120 perc
6 adag
Költséges
Tovább a recepthez
recept

Desszert:

Recept
Bonyolult
A tökéletes flódni
120 perc
8 adag
Költséges
Tovább a recepthez
recept

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.