Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Karácsony

Mézeskalácsból reggeli? Így készíts mézeskalácsos zabkását pillanatok alatt az ünnepekre

Mézeskalácsos egyéjszakás zabkása, az ünnepi reggeli /Fotó: Shutterstock
A zabkása az egyik legjobban variálható reggeli alapanyag. Készíthetjük natúr verzióban, de ízesíthetjük is a kedvünk szerint bármivel. Szó szerint bármi jól áll a zabkásának, így karácsony közeledtével adja magát, hogy ünnepire hangoljuk a reggelit is!

A zabkása (és az alapját adó zabpehely) lassan felszívódó szénhidrát, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet szolgáltat. Nem mellesleg kitűnő a tápértéke, és jót tesz az emésztőrendszernek, kiváltképp a bélflórának. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani zabkását, akár karácsonykor is!

Mézeskalácsos egyéjszakás zabkása, az ünnepi reggeli /Fotó: Shutterstock
Mézeskalácsos egyéjszakás zabkása, az ünnepi reggeli /Fotó: Shutterstock

Így készül a mézeskalácsos, karácsonyi zabkása!

Az overnight oats, azaz egyéjszakás zabkása azért is szuper, mivel nem kell főzni. Elég csak előző este összekeverni a hozzávalókat, betenni a hűtőbe és másnap reggel frissen kivéve már fogyaszthatjuk is! A mézeskalácsos zabkását készíthetjük tejjel vagy növényi alternatívával, kerül bele joghurt és chia mag is, mely szintén remek hatással van az emésztésre.

Egy műanyag dobozkában vagy ételhordó edényben keverjünk össze 10 dkg zabpelyhet, öntsük fel 2 dl tejjel vagy növényi alternatívával, adjunk hozzá egy evőkanál görögjoghurtot, egy teáskanál chia magot, egy teáskanál mézet vagy juharszirupot, pár csepp vaníliakivonatot és mézeskalács fűszerkeveréket. Ezt akár mi is elkészíthetjük: egy kávéskanál fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg felhasználásával.

Az egészet jól keverjük össze és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap tejszínhabbal, gyümölcsökkel, sőt akár morzsára tört mézeskaláccsal is díszíthetjük.

ÍGY KÉSZÍTHETSZ RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCSOT >>>

Rögtön puha mézeskalács recept
Rögtön puha mézeskalács recept

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.