Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A karácsonyi reggeli sok családban legalább olyan fontos esemény, mint az ebéd vagy a vacsora. Van, ahol édesség, elsősorban kuglóf kerül az asztalra, máshol klasszikus sós reggelivel indul a nap. Kedvenc séfünk, Gordon Ramsay megosztott egy karácsonyi reggeli receptet – íme!

Szeretnél egy igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető reggelit karácsonykor? Gordon Ramsay croissant-on tálalt lazacos rántottájával biztosan lenyűgözöd a szűkebb és tágabb családot vagy éppen a barátokat egyaránt. A jó hír, hogy nem kell sok időt tölteni a konyhában, hiszen percek alatt megvan, és a végeredmény igazán finom.

A karácsonyi reggelinek is adjuk meg a módját / Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vajas croissant (nem baj, ha nem friss, sőt!)
  • 30 dkg füstölt lazac
  • bors
  • 10 db tojás
  • 5-7 dkg vaj
  • 4 ek. tejszín
  • 1-2 ek. apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

  1. A croissant-t felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben megpirítjuk a croissant-ok mindkét oldalát. Tányérra tesszük, és szépen ráhelyezzük a lazacszeleteket.
  2. Elkészítjük a rántottát: a tojásokat megsózzuk, és a vaj kétharmadával folyamatos keverés mellett melegítjük egészen addig, míg habosodni kezd. Akkor levesszük, beletesszük a maradék vajat, visszatesszük a tűzhelyre, majd hozzáadjuk a tejszínt, végül a metélőhagymát. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a tojást, maradjon puha, krémszerű!
  3. A tojást rákanalazzuk a lazacos croissant-ra. Azonnal tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.