Biztosan már ti is hallottatok arról a fortélyról, miszerint ha egy evőkanalat teszünk az üvegbe, majd a spájzban vagy a hűtőben tároljuk, akkor még napokig szénsavas marad a pezsgő. Nos, az a rossz hírünk, hogy ez csupán csak egy városi legenda, egyáltalán nem működik, tudományosan is bebizonyították.
Régebben a bárok törzsvendégei egy gravírozott vagy valamilyen jelzéssel ellátott kiskanalat tettek az pezsgősüvegükbe, hogy később is be tudják azonosítani azt. Így kaphatott szárnyra az a tévhit, miszerint ha a nyitott palackban akarjuk tartani a szénsavat, akkor azt ilyen módon lehet elérni.
Tipp: Az a legjobb megoldás, ha egy dugóval teljesen visszazárjuk és úgy tesszük a hűtőbe. Igaz, a parafadugós pezsgőknél ez nem vagy csak nagyon nehezen kivitelezhető, így ebben az esetben nem árt beszerezni egy pezsgőzárat, ami minden borászati boltban megtalálható. Ez az eszköz kiválóan zár és valóban megőrzi a buborékokat a palackban. Ha újra lezártuk a pezsgőt, mindenképpen hűvös helyen, fénytől elzárva tároljuk és a hirtelen hőmérséklet-változásoktól is óvjuk.
A maradék pezsgőt egyébként mennyei fogások elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Ez az egészben sült pezsgős csirke például tökéletes ebéd lehet akár az ünnepek után is!
Hozzávalók:
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.