Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Karácsony

Malacsült és kézzel készített ajándék: így karácsonyozik Keleti Andi

Így készül a karácsonyra Keleti Andi
Keleti Andrea már lelkesen készül a karácsonyra a Gozsdu Udvar Ünnepi Élményvásárában, ahol fát díszített, sőt az adventi naptárba is belekukkantott. Andi nagyon szereti a kézzel készített ajándékokat, idén kötött pulcsival lepi meg lányát.

„Mi mindig nagyon korán elkezdjük a karácsonyi ajándékok készítését, ugyanis nálunk nagy hagyomány, hogy amennyire lehet, kézzel készített meglepetéseket adunk egymásnak. Mivel imádok kötni, örülök, hogy ilyenkor hódolhatok ennek a szenvedélyemnek. Tavaly sálak készültek nagy mennyiségben, idén egy gyönyörű, pihe-puha pulóvert kap majd a lányom. A kívánságlista általában már november végén eljut hozzánk, így van idő teljesíteni a vágyakat. Ahogy közeledik a karácsony gyakran sétálunk a karácsonyi forgatagban, ilyenkor hátra hagyjuk a kocsit és gyalog megyünk, mert a forralt bornak nem lehet ellenállni. Itt mindig magával ragad minket az ünnepi hangulat” – mondja mosolyogva Andi.

Keleti Andiéknál az élő, gyökeres fenyő a sláger, melyet minden évben más színbe öltöztetnek. Hogy idén milyen színekben pompázik majd a fa, még a jövő zenéje, az viszont biztos, hogy az idei évben is a gyerekekkel együtt díszítenek.

„Nagyon izgalmas, amikor megvesszük a fát és elkezdjük feldíszíteni a gömbökkel, füzérekkel. Régen persze az angyalkák oldották meg ezt a feladatot, de most hogy a gyerekeink nagyobbak lettek, rájöttek, hogy nincsenek szorgos karácsonyi manók. Vagyis azok a manók tulajdonképpen mi vagyunk. Évek óta együtt öltöztetjük fel a fát, még az első órák nevetéssel telnek, de aztán mindenki elfárad. Általában az ünnep után kiültetjük a fenyőt és reménykedünk, hogy túléli a telet” – mesél a népszerű táncos.

„A karácsony mindig egy biztos ünnep az évben, amikor összejön a nagycsalád, unokatesók, nagymama, dédimama, nagynénik, nagybácsik, idén is majdnem húszan ülünk majd az asztalnál. Mivel nem csak a szeretetről, de a folyamatos evésről is szól ez az ünnep, sok-sok finomsággal készülünk. Anyósom a halászlé és a rántott hal felelős, dédi a töltött káposztát főzi serényen, sőt mindenki kap egy nagy fazékkal is. Anyukám bejglit süt, ebből is mindig osztogatunk, szinte mindent „elvitelre” csinálunk. Én egy malacsültön gondolkodom, igaz, az szilveszteri étel, de akkor egyrészt nem leszünk otthon, másrészt van egy szuper receptem, így valószínű előrehozzuk egy kicsit a malacot” – nevet Andrea.

„Gyerekként nehezebb volt megoldani, hogy együtt legyen a családunk, ugyanis elvált szülők gyermekeként mindig meg kellett tervezni, hogy ki, mikor, hova menjen. Az egyik legmaradandóbb karácsonyi emlékem a sok boldog pillanat mellett, amikor anyukám majdnem szénné égette a különleges fürjvacsorát. Amíg sült, elment hajat szárítani, de azzal nem számolt, hogy a fürj sokkal hamarabb átsül, mint a csirke, így mire visszatért már fekete volt minden. Emlékszem, először nagyon odavolt, küzdöttünk, hogy ehetőt varázsoljunk belőle, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Azóta azonban a történet minden karácsonykor előjön, és évről évre mindig remekül szórakozunk rajta” – mesél Andi legviccesebb gyerekkori élményéről.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.