Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Alapételek

Főzelékfalóknak kihagyhatatlan: kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel

A kelkáposzta megosztó zöldség: van, aki imádja, más ránézni sem bír. Most egy tökéletes kelkáposzta-főzelék receptet mutatunk, amit érdemes megkóstolni annak is, aki egyébként idegenkedik ettől a vitaminbombától.

A kelkáposzta a fejes káposzta közeli rokona, de a színe erősebb, az íze pedig lágyabb. Remek rostforrás, sok A-, B6-, C-, E- és K-vitamint tartalmaz. Található benne vas és antioxidáns is, amely segítheti a vérképzést, és csökkentheti a gyulladásos folyamatokat. Tévhit, hogy nem jó az emésztésnek, sőt épp az ellenkezője az igaz: a magas rosttartalom megakadályozza a puffadást és az emésztési zavarokat.

A tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel / Recept és fotó: Vidék íze magazin
A tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók a kelkáposzta-főzelékhez:

A főzelékhez:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 35 dkg sárga burgonya
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 kk. őrölt majoránna
  • zöldségalaplé
  • 4 ek. zsír
  • 3 ek. liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors

A feltéthez:

  • 8 db virsli
  • 1 ek. zsiradék

Elkészítése:

  1. Negyedeljük a kelkáposztát cikkekre, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Beletesszük egy lábasba, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük az őrölt köményt és a majoránnát, sózzuk. Addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.
  2. Míg fő, egy serpenyőben elkészítjük a rántást: négy evőkanál zsíron világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt vagy áttört fokhagymát, egy percig sütjük még kevergetve. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Kicsi hideg vízzel felengedjük, hozzáöntjük a főzelékhez, jól kiforraljuk, tekerünk rá borsot. Közben kóstoljuk is, ha szükséges, még sózzuk.
  3. A virslinek lehúzzuk a héját, bevagdossuk, és kevés zsiradékon egy-két perc alatt megsütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.