Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Alapételek

Főzelékfalóknak kihagyhatatlan: kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel

A kelkáposzta megosztó zöldség: van, aki imádja, más ránézni sem bír. Most egy tökéletes kelkáposzta-főzelék receptet mutatunk, amit érdemes megkóstolni annak is, aki egyébként idegenkedik ettől a vitaminbombától.

A kelkáposzta a fejes káposzta közeli rokona, de a színe erősebb, az íze pedig lágyabb. Remek rostforrás, sok A-, B6-, C-, E- és K-vitamint tartalmaz. Található benne vas és antioxidáns is, amely segítheti a vérképzést, és csökkentheti a gyulladásos folyamatokat. Tévhit, hogy nem jó az emésztésnek, sőt épp az ellenkezője az igaz: a magas rosttartalom megakadályozza a puffadást és az emésztési zavarokat.

A tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel / Recept és fotó: Vidék íze magazin
A tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók a kelkáposzta-főzelékhez:

A főzelékhez:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 35 dkg sárga burgonya
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 kk. őrölt majoránna
  • zöldségalaplé
  • 4 ek. zsír
  • 3 ek. liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors

A feltéthez:

  • 8 db virsli
  • 1 ek. zsiradék

Elkészítése:

  1. Negyedeljük a kelkáposztát cikkekre, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Beletesszük egy lábasba, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük az őrölt köményt és a majoránnát, sózzuk. Addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.
  2. Míg fő, egy serpenyőben elkészítjük a rántást: négy evőkanál zsíron világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt vagy áttört fokhagymát, egy percig sütjük még kevergetve. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Kicsi hideg vízzel felengedjük, hozzáöntjük a főzelékhez, jól kiforraljuk, tekerünk rá borsot. Közben kóstoljuk is, ha szükséges, még sózzuk.
  3. A virslinek lehúzzuk a héját, bevagdossuk, és kevés zsiradékon egy-két perc alatt megsütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.