Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Lencseleves gazdagon recept
Lencseleves gazdagon
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Szilveszteri malacsült recept
Szilveszteri malacsült
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Ajánló

Két séf és rekordszámú pezsgő: először a Gourmet-n a Kreinbacher Bistro

Két séf és rekordszámú pezsgő: először a Gourmet-n a Kreinbacher Bistro
Idén a gombóc mellett a pezsgő és kaviár lesz a főszereplő a Gourmet Fesztiválon, ennek örömére a Kreinbacher Birtok rekordszámú pezsgőt és champagne-t poharaz, köztük izgalmas újdonságokat és presztízs cuvée-ket. Most először a somlói Kreinbacher Bistro is fesztiválozik, rendhagyó koncepcióval: séfjük, Toldi József és a Platántól Pesti István közösen állították össze a menüt, tele izgalmas kontrasztokkal.

A Gourmet kihagyhatatlan találkozó pont és remekül demonstrálja, miért érdemes útnak indulni egy-egy igazán jó gasztro úti cél felé. Most először a Kreinbacher bisztrókonyhája is bemutatkozik a fesztiválon.

A kaviár és pezsgő eleve remek páros ahogy két séf találkozásából is mindig valami izgalmas születik. A somlói Bistro séfje, Toldi József mellé felkérték a Platán Restaurant & Cafétól Pesti Istvánt, hogy együtt kreálják meg a fesztivál menüt. Az együttműködéssel szeretnének újabb példát állítani: lendületben a vidéki gasztronómia, és ennek egyik motorja épp az együtt gondolkodás és fejlődés. Abban is megtalálták a közös nevezőt, hogy minden részlet számít: a minőség, egy-egy meglepő ízkontraszt, friss mikrozöldek a saját fűszerkertből. Az odafigyelés még a tálalás designra is kiterjed, amely talán Pesti István egyik legerősebb védjegye, és amit Toldi József is épp tőle tanult.

A somlói Bistro séfje, Toldi József és a Platán Restaurant & Cafétól Pesti István
A somlói Bistro séfje, Toldi József és a Platán Restaurant & Cafétól Pesti István

Míg Somlón szezonális bisztrókonyhát visz a séf és balatoni alapanyagokkal is dolgozik, a fesztiválra a gombóc, kaviár és pezsgő tematika jegyében merész kombinációkkal készülnek. A Gourmet-n kiderül, mi születik egy populáris alapanyag és a luxus találkozásából, hogyan ad izgalmas összhangot a tengeri egy superfooddal, és milyen a keleti wonton, ha a gombócba oldalas és malacfül is kerül.

Több mint 20-féle pezsgő és champagne pohárral

A gasztronómiai élményeket a pezsgők és borok teszik teljessé, minden eddiginél szélesebb lesz a kínálat a Gourmet-n. A Kreinbacher tradicionális pezsgői között ott lesz többek között a kifinomult, gyümölcsökkel teli Rosé Brut és a 100% furmint Prestige Brut 2013 Magnum kiadása. A borok közül a modern stílusban elkészített, a somlói borvidéket mégis szépen kifejező Juhfark 2016 mellett érkezik az Öreg Tőkék Borának friss évjárata, és prémium borválogatásunk új tagja, az Olaszrizling Selection 2016.
Csak champagne-ból 15-félét kínálnak pohárral, hogy bemutassák az utánozhatatlan francia régió sokszínűségét. A rekord számú tétel között a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői szerepelnek. Extraként idén először több prestige cuvée-t bontanak, hogy a champagne-i borvidék csúcsát is kóstolhassák a fesztivál vendégei.

Újdonságok a Champagne Pop-Up kínálatában

Limitált különkiadás mutatkozik be a Piper-Heidsieck háztól – a Cinema Edition az Oscar gálára született meg, a Gourmet-val egyidőben pedig épp a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként kortyolják a sztárok. A palackokat díszítő ragyogó, stilizált pálma motívumot a mozi aranykora, Los Angeles art deco építészete ihlette. Tartalma egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.

A ház másik újdonsága egy exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak. A világszerte most debütáló Essentiel Blanc de Blancs komplex és elegáns champagne, struktúrája és gyümölcsössége miatt kifejezetten ételek mellé ajánlják. A 100% chardonnay-nak, közel négy év érlelésnek és az alacsony dosage-nak köszönhetően ásványos, a termőhelyet legtisztább formájában kifejező pezsgő.

Rántott csirkeszárny, remoulade mártás, tokhal kaviár
Rántott csirkeszárny, remoulade mártás, tokhal kaviár

Kreinbacher Bistro menü a Gourmet-n
Rántott csirkeszárny, remoulade mártás, tokhal kaviár
Szent Jakab kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár
Malachússal töltött wonton, vajmártás

Bővebben a Gourmet fesztiválról >>>
Bővebben a Kreinbacher birtokról >>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.