Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával: ebédtipp forró napokra

A kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni. És ami miatt jár még egy plusz pont ennek a levesnek: nagyon gyorsan elkészül!

A kovászos uborkát imádók előnyben, hiszen ez a leves valószínűleg csak nekik jön be – de hidd el, megéri megkóstolni!

Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Kovászosuborka-krémleves mézes pirított sonkával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 10 kovászos uborka
  • 4 dl kovászosuborka-lé
  • 3 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 csipet őrölt fehér bors

A feltéthez:

  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. méz
  • 15 dkg jó minőségű szeletelt sonka

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőbe tesszük az egy evőkanál olajat és mézet, felforrósítjuk, majd beletesszük a sonkaszeleteket, és ropogósra sütjük.
  2. A hideg leveshez a kovászos uborkát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a kaprot összevágjuk. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Alaposan lehűtjük. Tányérokba szedjük, és a pirított mézes sonkát adjuk feltétként.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.