Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

Ettől a titkos összetevőtől lesz krémesen lágy a tésztaszósz

A vegánok és a laktózérzékenyek számára nehéz olyan tésztaszószt találni, ami kellően krémes és mégis olyan az ízvilága, mintha tejszínnel lenne elkészítve. Szerencsére létezik egy olyan összetevő, ami megoldást jelent mindenkinek, aki kényszerűségből vagy önként száműzi étrendjéből a tejet, a tejtermékeket és a tojást.

A közel-keleti konyha népszerű étele a hummusz, amit viszonylag egyszerű elkészíteni, hiszen csicseriborsó, szezámpaszta, citromlé, fokhagyma és némi olívaolaj keverékéről van szó. Mi magyarok főleg mártogatósként fogyasztjuk, pedig frissen, melegen kiemeli az ízeket. Talán így már nem annyira meglepő, hogy a meleg tésztához hozzáadva gazdag, krémes textúrájú lesz az étel.

Az alábbi TikTok-videón láthatod, milyen egyszerű elkészíteni ezt az isteni finom tésztaszószt:

A tésztaszószként felhasznált hummuszt kedvünkre ízesíthetjük: kerülhet bele szárított paradicsom, gomba, vagy akár zöldfűszerek is. A szószba mindenképp tegyünk egy keveset a tésztafőző vízből – a tejmentes öntet így lesz tökéletes!

Miért jó a hummusz?

A humusz legfontosabb összetevője, a csicseriborsó rostban és kalciumban gazdag. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában, és még a rák kockázatának csökkentésével is összefüggésbe hozható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.