A közel-keleti konyha népszerű étele a hummusz, amit viszonylag egyszerű elkészíteni, hiszen csicseriborsó, szezámpaszta, citromlé, fokhagyma és némi olívaolaj keverékéről van szó. Mi magyarok főleg mártogatósként fogyasztjuk, pedig frissen, melegen kiemeli az ízeket. Talán így már nem annyira meglepő, hogy a meleg tésztához hozzáadva gazdag, krémes textúrájú lesz az étel.
Az alábbi TikTok-videón láthatod, milyen egyszerű elkészíteni ezt az isteni finom tésztaszószt:
A tésztaszószként felhasznált hummuszt kedvünkre ízesíthetjük: kerülhet bele szárított paradicsom, gomba, vagy akár zöldfűszerek is. A szószba mindenképp tegyünk egy keveset a tésztafőző vízből – a tejmentes öntet így lesz tökéletes!
Miért jó a hummusz?
A humusz legfontosabb összetevője, a csicseriborsó rostban és kalciumban gazdag. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában, és még a rák kockázatának csökkentésével is összefüggésbe hozható.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.