Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

Ettől a titkos összetevőtől lesz krémesen lágy a tésztaszósz

A vegánok és a laktózérzékenyek számára nehéz olyan tésztaszószt találni, ami kellően krémes és mégis olyan az ízvilága, mintha tejszínnel lenne elkészítve. Szerencsére létezik egy olyan összetevő, ami megoldást jelent mindenkinek, aki kényszerűségből vagy önként száműzi étrendjéből a tejet, a tejtermékeket és a tojást.

A közel-keleti konyha népszerű étele a hummusz, amit viszonylag egyszerű elkészíteni, hiszen csicseriborsó, szezámpaszta, citromlé, fokhagyma és némi olívaolaj keverékéről van szó. Mi magyarok főleg mártogatósként fogyasztjuk, pedig frissen, melegen kiemeli az ízeket. Talán így már nem annyira meglepő, hogy a meleg tésztához hozzáadva gazdag, krémes textúrájú lesz az étel.

Az alábbi TikTok-videón láthatod, milyen egyszerű elkészíteni ezt az isteni finom tésztaszószt:

A tésztaszószként felhasznált hummuszt kedvünkre ízesíthetjük: kerülhet bele szárított paradicsom, gomba, vagy akár zöldfűszerek is. A szószba mindenképp tegyünk egy keveset a tésztafőző vízből – a tejmentes öntet így lesz tökéletes!

Miért jó a hummusz?

A humusz legfontosabb összetevője, a csicseriborsó rostban és kalciumban gazdag. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában, és még a rák kockázatának csökkentésével is összefüggésbe hozható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.