Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Praktikus

Ettől a titkos összetevőtől lesz krémesen lágy a tésztaszósz

A vegánok és a laktózérzékenyek számára nehéz olyan tésztaszószt találni, ami kellően krémes és mégis olyan az ízvilága, mintha tejszínnel lenne elkészítve. Szerencsére létezik egy olyan összetevő, ami megoldást jelent mindenkinek, aki kényszerűségből vagy önként száműzi étrendjéből a tejet, a tejtermékeket és a tojást.

A közel-keleti konyha népszerű étele a hummusz, amit viszonylag egyszerű elkészíteni, hiszen csicseriborsó, szezámpaszta, citromlé, fokhagyma és némi olívaolaj keverékéről van szó. Mi magyarok főleg mártogatósként fogyasztjuk, pedig frissen, melegen kiemeli az ízeket. Talán így már nem annyira meglepő, hogy a meleg tésztához hozzáadva gazdag, krémes textúrájú lesz az étel.

Az alábbi TikTok-videón láthatod, milyen egyszerű elkészíteni ezt az isteni finom tésztaszószt:

A tésztaszószként felhasznált hummuszt kedvünkre ízesíthetjük: kerülhet bele szárított paradicsom, gomba, vagy akár zöldfűszerek is. A szószba mindenképp tegyünk egy keveset a tésztafőző vízből – a tejmentes öntet így lesz tökéletes!

Miért jó a hummusz?

A humusz legfontosabb összetevője, a csicseriborsó rostban és kalciumban gazdag. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában, és még a rák kockázatának csökkentésével is összefüggésbe hozható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.