Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Leves

Hűsítő hideg levesek meleg nyári napokra - a sóstól az édesig

gazpacho
A nyári forróságban jólesően felfrissítő jeges zöldség- és gyümölcslevesek némelyikének elkészítéséhez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolni.

Most kedvedre válogathatsz a bőséges piaci zöldség- és gyümölcskínálatból, hogy kalóriában szegény, de színekben és ízekben annál gazdagabb nyári levesekkel gondoskodhass a folyadékpótlásról.

Előételként

A hideg levesek említésére szinte mindenkinek beugrik a gazpacho. A spanyolok folyékony zöldségsalátáját bármelyik napszakban feltálalhatod önállóan is, vodkás változatával pedig babérokat arathatsz a kerti partin.


Próbáld ki a litvánok nagy kedvencét, a kapros-uborkás céklalevest, és bónuszként frissítő látványt kapsz az üdítő íz mellé!


Ha szereted az uborkát és a joghurtot, hőségriadó idején bevetheted az ukránok és a bolgárok gasztronómiai csodafegyverét: az okroskát és a taratort.

Desszertként

A gyümölcs alapú hideg levesek többnyire az édesség kategóriában indulnak a szomjoltási versenyben, bár a savanykásak első fogásként is megállják a helyüket. Ki-ki ízlése szerint rangsorolhatja a népszerűségi listák élén szereplő meggyest, cseresznyést, barackost, dinnyést, eprest, málnást vagy a bogyósok válogatottját.

Közös vonásuk, hogy a tejszínes habarástól bársonyosak és tetszőlegesen gazdagíthatók pl. friss gyümölcsökkel vagy habgaluskával, fagyigombóccal, ízfokozóként pedig fűszernövényekkel, mint a citromfű vagy a menta.


Grillpartira

Kápráztasd el a vendégeidet prémium falatokkal! Az édesszájúak örömére a jól behűtött málnalevest feldobhatod vanília- és citromfagylalttal, valamint grillezett ananász- és nektarindarabokkal.

A sós vonal híveinek egy klasszikus uborkalevest tuningolj fel garnélanyárssal!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.