Most kedvedre válogathatsz a bőséges piaci zöldség- és gyümölcskínálatból, hogy kalóriában szegény, de színekben és ízekben annál gazdagabb nyári levesekkel gondoskodhass a folyadékpótlásról.
A hideg levesek említésére szinte mindenkinek beugrik a gazpacho. A spanyolok folyékony zöldségsalátáját bármelyik napszakban feltálalhatod önállóan is, vodkás változatával pedig babérokat arathatsz a kerti partin.
Próbáld ki a litvánok nagy kedvencét, a kapros-uborkás céklalevest, és bónuszként frissítő látványt kapsz az üdítő íz mellé!
Ha szereted az uborkát és a joghurtot, hőségriadó idején bevetheted az ukránok és a bolgárok gasztronómiai csodafegyverét: az okroskát és a taratort.
A gyümölcs alapú hideg levesek többnyire az édesség kategóriában indulnak a szomjoltási versenyben, bár a savanykásak első fogásként is megállják a helyüket. Ki-ki ízlése szerint rangsorolhatja a népszerűségi listák élén szereplő meggyest, cseresznyést, barackost, dinnyést, eprest, málnást vagy a bogyósok válogatottját.
Közös vonásuk, hogy a tejszínes habarástól bársonyosak és tetszőlegesen gazdagíthatók pl. friss gyümölcsökkel vagy habgaluskával, fagyigombóccal, ízfokozóként pedig fűszernövényekkel, mint a citromfű vagy a menta.
Kápráztasd el a vendégeidet prémium falatokkal! Az édesszájúak örömére a jól behűtött málnalevest feldobhatod vanília- és citromfagylalttal, valamint grillezett ananász- és nektarindarabokkal.
A sós vonal híveinek egy klasszikus uborkalevest tuningolj fel garnélanyárssal!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.