Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Leves

Hűsítő hideg levesek meleg nyári napokra - a sóstól az édesig

gazpacho
A nyári forróságban jólesően felfrissítő jeges zöldség- és gyümölcslevesek némelyikének elkészítéséhez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolni.

Most kedvedre válogathatsz a bőséges piaci zöldség- és gyümölcskínálatból, hogy kalóriában szegény, de színekben és ízekben annál gazdagabb nyári levesekkel gondoskodhass a folyadékpótlásról.

Előételként

A hideg levesek említésére szinte mindenkinek beugrik a gazpacho. A spanyolok folyékony zöldségsalátáját bármelyik napszakban feltálalhatod önállóan is, vodkás változatával pedig babérokat arathatsz a kerti partin.


Próbáld ki a litvánok nagy kedvencét, a kapros-uborkás céklalevest, és bónuszként frissítő látványt kapsz az üdítő íz mellé!


Ha szereted az uborkát és a joghurtot, hőségriadó idején bevetheted az ukránok és a bolgárok gasztronómiai csodafegyverét: az okroskát és a taratort.

Desszertként

A gyümölcs alapú hideg levesek többnyire az édesség kategóriában indulnak a szomjoltási versenyben, bár a savanykásak első fogásként is megállják a helyüket. Ki-ki ízlése szerint rangsorolhatja a népszerűségi listák élén szereplő meggyest, cseresznyést, barackost, dinnyést, eprest, málnást vagy a bogyósok válogatottját.

Közös vonásuk, hogy a tejszínes habarástól bársonyosak és tetszőlegesen gazdagíthatók pl. friss gyümölcsökkel vagy habgaluskával, fagyigombóccal, ízfokozóként pedig fűszernövényekkel, mint a citromfű vagy a menta.


Grillpartira

Kápráztasd el a vendégeidet prémium falatokkal! Az édesszájúak örömére a jól behűtött málnalevest feldobhatod vanília- és citromfagylalttal, valamint grillezett ananász- és nektarindarabokkal.

A sós vonal híveinek egy klasszikus uborkalevest tuningolj fel garnélanyárssal!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.