Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Leves

Hűsítő hideg levesek meleg nyári napokra - a sóstól az édesig

gazpacho
A nyári forróságban jólesően felfrissítő jeges zöldség- és gyümölcslevesek némelyikének elkészítéséhez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolni.

Most kedvedre válogathatsz a bőséges piaci zöldség- és gyümölcskínálatból, hogy kalóriában szegény, de színekben és ízekben annál gazdagabb nyári levesekkel gondoskodhass a folyadékpótlásról.

Előételként

A hideg levesek említésére szinte mindenkinek beugrik a gazpacho. A spanyolok folyékony zöldségsalátáját bármelyik napszakban feltálalhatod önállóan is, vodkás változatával pedig babérokat arathatsz a kerti partin.


Próbáld ki a litvánok nagy kedvencét, a kapros-uborkás céklalevest, és bónuszként frissítő látványt kapsz az üdítő íz mellé!


Ha szereted az uborkát és a joghurtot, hőségriadó idején bevetheted az ukránok és a bolgárok gasztronómiai csodafegyverét: az okroskát és a taratort.

Desszertként

A gyümölcs alapú hideg levesek többnyire az édesség kategóriában indulnak a szomjoltási versenyben, bár a savanykásak első fogásként is megállják a helyüket. Ki-ki ízlése szerint rangsorolhatja a népszerűségi listák élén szereplő meggyest, cseresznyést, barackost, dinnyést, eprest, málnást vagy a bogyósok válogatottját.

Közös vonásuk, hogy a tejszínes habarástól bársonyosak és tetszőlegesen gazdagíthatók pl. friss gyümölcsökkel vagy habgaluskával, fagyigombóccal, ízfokozóként pedig fűszernövényekkel, mint a citromfű vagy a menta.


Grillpartira

Kápráztasd el a vendégeidet prémium falatokkal! Az édesszájúak örömére a jól behűtött málnalevest feldobhatod vanília- és citromfagylalttal, valamint grillezett ananász- és nektarindarabokkal.

A sós vonal híveinek egy klasszikus uborkalevest tuningolj fel garnélanyárssal!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.