Ha megkérdeznénk tíz embert, akik már ettek gazpachot arról, hogy hol ette, a túlnyomó többsége tuti azt fogja válaszolni, hogy egy spanyolországi nyaralás során, egy kiskocsmában. Ám az, hogy otthon nekilássanak, még csak eszükbe sem jutott. Pedig egyáltalán nem butaság elkészíteni, sőt! A gazpachonak ugyanis csak pozitív tulajdonságai vannak, melyek közül most össze is szedtem néhányat:
Nos, nincs annál jobb, mint amikor egy kvázi munka nélkül összedobott ételért kapunk elismerést a haveroktól, vagy a családtól. A házi gazpacho esetében számítsunk az „ez sokkal jobb, mint amit abban az andalúz étteremben ettünk!”, megjegyzésekre.
Na, de nézzük a receptet! Bár ez egy pofonegyszerű fogás, itt is fontos, hogy kóstolgassunk, és szükség esetén ízesítsünk utána!
1. Vágjuk a zöldségeket rusztikus darabokra, majd turmixban, vagy botmixerrel mixeljük őket össze alaposan.
2. Tegyük hozzá az olajat, az ecetet, a kenyeret és fűszereket, majd mixeljük tovább.
3. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, hogy kellemes krémleves állagúvá váljon. Ügyeljünk arra, hogy ne hígítsuk túl!
4. Hagyjuk a hűtőben összeérni legalább 2 órán át.
5. Tálaljuk eldarabolt zöldségekkel.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.