Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Házi magyaros sajtkrémtől lesz isteni a tízórai szendvics, íme a recept, amit érdemes kipróbálni

Házi, magyaros sajtkrémmel a tízórai szendvics is finomabb /Fotó: Mindmegette
Sokféle sajtkrémet kapni a boltokban, de a leginkább népszerű talán a magyaros és a zöldfűszeres. Natúr tömlős sajtból otthon bármilyen ízvilágú szendvicskrémet elkészíthetünk, akár a magyarosat is. Gyerekjáték, ráadásul úgy fűszerezzük, ahogy mi akarjuk és ahogy a gyerekünk szereti!

A boltokban kapható natúr sajtkrémeket, tömlős sajtokat önmagában is szeretjük, de pár egyszerű alapanyag hozzáadásával könnyen feldobhatjuk az egyszerű szendvicskrémeket. A közkedvelt magyaros sajtkrém ráadásul otthon is elkészíthető, villámgyors és egyszerű a receptje, amit úgy variálhatunk, ahogy a gyerekünk szereti. Lehet csípősebb vagy épp szolidabb az íze, kerülhet bele többféle hagyma vagy épp el is hagyhatjuk, tényleg az ízlésünkre szabhatjuk a házi sajtkrémeket.

Házi, magyaros sajtkrémmel a tízórai szendvics is finomabb /Fotó: Mindmegette
Házi, magyaros sajtkrémmel a tízórai szendvics is finomabb /Fotó: Mindmegette

Aki igazán magyaros ízvilágra vágyik, az kipróbálhatja a kolbászkrémreceptünket, de aki picit visszafogottabb, de mégis hagymás-paprikás ízvilágú krémet kenne a szendvicsalapra, annak a magyaros sajtkrém lehet a nyerő választás. Alig pár hozzávalóból elkészíthető és már tehetjük is rá a szalámit vagy a sonkát, meg persze némi zöldséget, és kész is a tökéletes reggeli vagy tízórai, amit a gyerek be is vihet az iskolába, de a szülők is elcsomagolhatják maguknak a munkába!

Így készül a magyaros sajtkrém házilag, íme a recept videón!

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • 1 ek. tejföl
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 1 ek. petrezselyem

Elkészítés:

  • A hagymás sajtkrémhez kevés olajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és hagyjuk megpuhulni.
  • A hagymát egy tálkába öntjük, megszórjuk a fűszerpaprikával és borssal, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtkrémet és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan elkeverjük.
  • Sajtos kiflire kenve, szalámival és felkarikázott uborkával tökéletes szendvics reggelire vagy tízóraira.

Miért szerencsés elkerülni az ultrafeldolgozott élelmiszereket, csökkenteni a fogyasztásukat?

A tudósok megállapították, hogy összefüggés van az ultrafeldolgozott élelmiszerek rendszeres fogyasztása és bizonyos betegségek, mint például a sztrók kialakulása között. A problémásnak vélt ételek között találjuk a magyarok körében is népszerű gyorsételeket (a hamburgereket, pizzákat), a csipszeket, felvágottakat, valamint a pékárukat is.

A kényelmi ételekkel kapcsolatban már korábban is összefüggésbe hoztak számos betegséget, ilyenek az elhízás, a vérnyomásproblémák, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a depresszió, a daganatos megbetegedések és az allergiák is. Újabb tétel a listán, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek nagy mértékű fogyasztása 8 százalékkal növeli a sztrók kockázatát.

Egy étel ultrafeldolgozott, ha legalább egy összetevője cukor, zsír, tartósítószer; természetes – nem feldolgozott – élelmiszereket utánzó adalékanyag; ízfokozó, színezék és egyéb adalék; az élelmiszeralkotórészeinek szintézise során keletkező anyag: pl. maltodextrin, magas fruktóz-tartalmú kukorica-szirup, módosított keményítő, hidrogénezett zsírok.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.