Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Praktikus

Ki ne dobd a paradicsom héját! Briliáns, mire tudod felhasználni

A befőzésről megmaradt paradicsomhéjból remek fűszer készíthető /Fotó: Ripost
Sokan nem szeretik a paradicsom héját az ételekben, ezért leforrázzák a gyümölcsöt és meghámozzák, mielőtt főznének vele. A paradicsom burkolata megmarad akkor is, ha befőzünk, ugyanis a passzírozón és a szűrőn fennakadnak a vékony héjak. Ahelyett, hogy a kukába dobnánk, inkább használjuk fel!

Egyre ízletesebb és édesebb paradicsomok kerülnek a boltok és zöldségesek polcaira, nem beszélve arról, hogy aki szerencsés és van kertje, annak már érik ez a gyümölcs a veteményesében. A nagy mennyiségű paradicsomból számtalan étel készíthető, legyen szó levesről vagy lecsóról, de akár el is tehetjük télire paradicsomlé vagy passzírozott paradicsom formájában. Bármelyiket is választjuk, szinte elkerülhetetlen, hogy maradjon egy kis paradicsomhéj.

A megmaradt paradicsomhéjat szárítsd és őröld meg /Fotó: Ripost
A megmaradt paradicsomhéjat szárítsd és őröld meg /Fotó: Ripost

Ne dobd ki a paradicsom héját

Egy egészen egyszerű trükkel nem várt módon hasznosíthatod a befőzés során megmaradt paradicsomhéjakat. A passzírozás után a szűrőn fennmaradt héjakat gyűjtsd össze, majd vékony rétegben terítsd el sütőpapírral kibélelt tálcán vagy sütőlapon és hagyd megszáradni. Ha tudod, tedd ki a napra, és három-négy nap alatt teljesen kiszárad. Arra figyelj, hogy éjszakára hozd be, különben a harmat miatt benedvesedhet.

A befőzésről megmaradt paradicsomhéjból remek fűszer készíthető /Fotó: Ripost
A befőzésről megmaradt paradicsomhéjból remek fűszer készíthető /Fotó: Ripost

Ha kiszáradt, akkor kávédarálóban vagy turmixgépben őröld apróra, majd tedd bele befőttes vagy csatos üvegbe és kész is a remek fűszer! Az őrölt paradicsomhéj remekül használható sült húsokhoz, ragukhoz, tésztaételekhez, vagy bármihez, aminek szeretnél egy kis paradicsomos ízt kölcsönözni. Ha felturbóznád, a paradicsomhéj-őrlemény mellé keverhetsz más fűszert is, például bazsalikomot vagy oregánót is – írja a Ripost.

Borítókép: Ripost

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.