15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mindketten nagyon szeretünk utazni. Ismeretlen tájakban, városokban és kultúrákban gyönyörködni, új ízeket kóstolni és titokzatos ösvényeken kanyarogni. Minthogy legutóbb a bacilusok közbeszóltak, most óvatosabbak voltunk. Nem készültünk, nem tervezgettünk. Egyszerűen összepakoltunk, és vártunk.

Hogy mire? A hétfő reggelre. Amikor magunk mögött hagyjuk a kis házat, hogy kicsit feltöltődjünk valahol, ahol még sosem jártunk. Ká és én sokban hasonlítunk egymásra. Például a spontán programtervezésben. Amitől más idegbajt kap, az minket izgalommal tölt el. Jelesül a konkrét szállás és úticél nélkül való utazás.

Nos, elérkezett az indulás időpontja, és még mindig nem tudom, merre megyünk. Ká sem. Szóba jött Erdély, ahol még sohasem jártunk, és ahova mindkettőnk szíve igen erőteljesen húz. Aztán beszéltünk Németországról is, konkrétan azokról a takaros kis falucskákról, ahol Ká úszó-olimpikon korában sokat táborozott. Édes, tüsihajú, vékony kissrác volt, hatalmas kék szemekkel - nagyon sok fényképet láttam róla azokból az időkből. (Biztos szerelmes is lettem volna belé, ha akkoriban találkozunk.) És mivel Ausztriában sem jártam soha, felírtuk "szomszédainkat" is képzeletbeli listánkra, majd elmerengtünk azon, hogy szeptemberben akár Prága is nagyon szép lehet...

Ká anyukája átvette a kis ház és az állatsereg irányítását, így nyugodt szívvel indultunk el. Természetesen főkapitánynak ezúttal is Gróf Tituszt tettük meg, aki tökéletesen képes arra, hogy a szeleburdi ebek felügyeletét távollétünkben ellássa. Igaz, hogy a nap nagy részét a kútházba szűrődő napfényben heverészve illetve a padláslépcsőn szundikálva tölti, de azért fél szemmel mindig figyel...
Érkezésünk időpontja 2005. szept. 17. szombat.

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.