A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rohamtempóban épül a házunk. A burkoló gyönyörűen dolgozik, és napról-napra szebbé teszi leendő otthonunkat. Az alsó szintet rusztikus téglaszínű járólapokkal, és apró kakaószínű pici dekorkövekkel borította be, amelyek közé fehér fuga került. A lépcsőházba következetesen ugyanilyen járólapokat rendeltünk, azzal a különbséggel, hogy a széleiket bemarattuk, hogy ne csússzanak.

Lujzi kezd egészen otthonossá válni, bár a beköltözés időpontja még odébb van. Igaziból nem a mi munkálataink tartanak ilyen sokáig, hanem a szomszédainké. Mert bizony a mellettünk lévő lakásokat mind eladták! Az egyiket egy középkorú, a másikat pedig egy fiatal házaspár vette meg. Persze hozzánk hasonlóan ők is elkezdték kiválasztani a burkolatokat és a szanitereket, így amint megjön a rendelésük, az itt dolgozók átszállingóznak a szomszédba, hogy az ő lakásaikkal is haladni tudjanak a hideg beköszönte előtt.

A kantin területe egyre élesebben kirajzolódik. Mivel a nappalival egy légtérben van, ugyanazt a burkolatot kapta. A falon körben, U-alakban egy kb. 90 cm-es sávban kicsi, 10x10 cm-es sárga csempét fognak felrakni, ez alá illetve fölé jön majd a konyhabútor, amit Ká nagy erővel tervez. Legizgibb része a "sziget" lesz, amely egyik oldalról mosogató, míg a másik oldalról bárpult lesz - így nem kell azon aggódnunk, hogy nincs még étkezőnk.

A lépcső még nincs kitöltve fugával, így nem tudtunk felmenni rajta, de így is nagyon kényelmes és szép. A kényelmest arra értem, hogy laposak a lépcsők, így az ember zihálás nélkül, könnyedén felballaghat. Mindenesetre tervezzük, hogy az egyik oldalra csináltatunk majd egy korlátot, a balesetek elkerülése vagy legalábbis tompítása végett, de ez még a jövő zenéje. Ha elkészült a lépcsőnk, a burkolónk egy időre távozik, hiszen haladnia kell a többiek lakásával is.

Amíg a krumplis lepényem sült, összeállítottam a szilvás-túrós muffinjaim tésztáját, és belekanalaztam a muffinsütőkbe. Mire elkészült a lepény, nem volt más dolgom, csak kicserélni a tepsiket. :o)
Hozzávalók: 38 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg túró, fél dl rum, kb. 1,5 dl ásványvíz, 35 dkg magozott szilva, vaj vagy muffinpapír a kikenéshez
Elkészítés: A hozzávalókat konyhai robotgéppel összekeverjük, és legvégül a keverékhez adjuk a kimagozott szilvát. Muffinsütőbe töltjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük a muffinokat. A sütési idő utolsó 15 percében egészen kicsire kell venni a lángot, hogy a muffinok belseje is jól átsüljön anélkül, hogy a külsejük megégne.

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.