Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Praktikus

Napi praktika: így lesz igazán finom a töltött paprika

töltött paprika
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a töltött paprika!

Ha azt szeretnéd, hogy a töltött paprika igazán ízletes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Csak egy pár perc plusz munka, és sokkal pikánsabb lesz az íze.

TIPP: Ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak után tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a töltött paprika alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!

Töltött paprika főtt krumplival

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • frissen őrölt bors

További hozzávalók:

  • 6 db tölteni való paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 l passzírozott paradicsompüré
  • 5 dl víz
  • zellerlevél
  • bors
  • 3 db nagy burgonya

Elkészítése:

1. A hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.

2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A töltött paprikákat olívaolajon megpirítuk. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.

3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.

4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

5. A megpucolt és kockázott burgonyákat sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.