Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

7 nyári főzelék szezonális zöldségekből, ha spórolnál a kaján

Kapros cukkinifőzelék
Nincs is költséghatékonyabb főzés annál, ha ez ember az alapanyagok nagy részét a kertből szerzi. Szerencsére most a zöldségesnél is jó áron szerezhetünk szezonális zöldséget, ezért nyáron érdemes ezek közül válogatni, ha főzeléket ennénk.

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt.

Márpedig nyáron számtalan szezonális zöldségből válogathatunk! A szerencsésebbek a kertből, míg a többiek a zöldségestől szerzik be a zsenge cukkinit és tököt, az édes paradicsomot, a friss zöldbabot, vajbabot, zöldborsót vagy burgonyát.

A legtöbb zöldségből könnyedén főzeléket varázsolhatunk. A zöldségek megpucoljuk, nem túl nagy darabokra szeljük, majd kis vajon megfuttatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi. Ezt a vizet finoman sózzuk, majd hagyjuk főni a zöldséget. Amikor már majdnem jó, akkor fűszerezzük, s végezetül habarjuk, rántjuk, stauboljuk, egyszóval sűrítjük.

Egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális főzelékrecepteket mutatunk nektek.

KAPROS CUKKINIFŐZELÉK >>>

Kapros cukkinifőzelék
Kapros cukkinifőzelék

ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL >>>

Zöldbabfőzelék házi bélszínrolóval
Zöldbabfőzelék házi bélszínrolóval

KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL >>>

Kapros tökfőzelék virslivel
Kapros tökfőzelék virslivel

VAJBABFŐZELÉK SAJTTAL TÖLTÖTT CSIBEVAGDALTTAL >>>

Vajbabfőzelék csibevagdalttal
Vajbabfőzelék csibevagdalttal

EGYSZERŰ TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK >>>

Egyszerű tejfölös krumplifőzelék
Egyszerű tejfölös krumplifőzelék

FINOMFŐZELÉK >>>

Finomfőzelék
Finomfőzelék

BORSÓFŐZELÉK GLUTÉNMENTESEN >>>

Borsófőzelék gluténmentesen
Borsófőzelék gluténmentesen

Még több receptválogatás:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.