Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

7 nyári főzelék szezonális zöldségekből, ha spórolnál a kaján

Kapros cukkinifőzelék
Nincs is költséghatékonyabb főzés annál, ha ez ember az alapanyagok nagy részét a kertből szerzi. Szerencsére most a zöldségesnél is jó áron szerezhetünk szezonális zöldséget, ezért nyáron érdemes ezek közül válogatni, ha főzeléket ennénk.

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt.

Márpedig nyáron számtalan szezonális zöldségből válogathatunk! A szerencsésebbek a kertből, míg a többiek a zöldségestől szerzik be a zsenge cukkinit és tököt, az édes paradicsomot, a friss zöldbabot, vajbabot, zöldborsót vagy burgonyát.

A legtöbb zöldségből könnyedén főzeléket varázsolhatunk. A zöldségek megpucoljuk, nem túl nagy darabokra szeljük, majd kis vajon megfuttatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi. Ezt a vizet finoman sózzuk, majd hagyjuk főni a zöldséget. Amikor már majdnem jó, akkor fűszerezzük, s végezetül habarjuk, rántjuk, stauboljuk, egyszóval sűrítjük.

Egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális főzelékrecepteket mutatunk nektek.

KAPROS CUKKINIFŐZELÉK >>>

Kapros cukkinifőzelék
Kapros cukkinifőzelék

ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL >>>

Zöldbabfőzelék házi bélszínrolóval
Zöldbabfőzelék házi bélszínrolóval

KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL >>>

Kapros tökfőzelék virslivel
Kapros tökfőzelék virslivel

VAJBABFŐZELÉK SAJTTAL TÖLTÖTT CSIBEVAGDALTTAL >>>

Vajbabfőzelék csibevagdalttal
Vajbabfőzelék csibevagdalttal

EGYSZERŰ TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK >>>

Egyszerű tejfölös krumplifőzelék
Egyszerű tejfölös krumplifőzelék

FINOMFŐZELÉK >>>

Finomfőzelék
Finomfőzelék

BORSÓFŐZELÉK GLUTÉNMENTESEN >>>

Borsófőzelék gluténmentesen
Borsófőzelék gluténmentesen

Még több receptválogatás:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.