Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Húsvét

Nyuszis vajas kekszek - nem csak húsvétra!

vajas keksz
Ha egy átlagos háziasszonyt kérdezünk arról, mit szokott húsvétra sütni, szinte biztos, hogy először a kalács jut az eszébe. A kelt tészták azonban frissen a legfinomabbak, és jó ha van a kalács mellett otthon valami tartósabb édesség is.

A vajas keksz erre remek megoldás, hiszen hetekig finom, jól záródó dobozban boldogan eláll, és nem csak natúran, de lekvárral töltve, vagy étcsokiba mártva is mennyei. Készítsünk jó nagy adaggal, hiszen a rokonok mellett a locsolók is imádni fogják! Ha van otthon nyuszis vagy tojás formájú kiszúró formánk, használjuk azt, és ha a gyerekeket le akarjuk kötni valamivel, dekoráljuk közösen a tetejét ételfestékkel színezett cukormázzal.

Ha vajas kekszet készítünk, az íz szempontjából fontos, hogy tényleg vajjal, és ne margarinnal süssük! Ügyeljünk arra, hogy valódi, 82% zsírtartalmú, jó minőségű vajjal, és ne vajkészítménnyel dolgozzunk. Ha szeretjük, a reszelt citromhéj mellé tehetünk a tésztába kevés narancshéjat is.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 220 g hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 150 g finomított kristálycukor
  • 1/2 tk só
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1/2 tk vanília por (vagy 1 tk vanília eszencia, vagy 2 csomag bourbon vaníliás cukor)

Elkészítése:

1. Gyúrd az összes hozzávalót nagyon gyorsan össze hideg kézzel, vagy aprítógépben. Hagyd hideg helyen állni kb. 1 órát.

2. Vedd ki a tészta felét, óvatosan, mert ragadni fog, nyújtsd kb 4-5 mm vastagra a tésztát. Szaggasd ki a kekszformákat. A maradék tésztát mindig tedd vissza a hűtőbe és midig hideg tésztát vegyél ki, azzal dolgozz.

3. Ha gondolod, sütés előtt szórd meg a kekszek felületét kristálycukorral, így még szebbek leszek, ha kisültek.

3. Tedd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig süsd, de csak addig, míg épp el nem kezd pirulni a széle.

5. Hagyd a kekszeket kicsit kihűlni a sütőpapíron és csak utána szedd őket le, mert forrón még törnek. Lezárt dobozban 2 hétig bátran eltarthatod őket.

9 MENNYEI VAJAS KEKSZ, AMI AZONNAL SZÉTOLMIK A SZÁDBAN!>>>

15 EGYSZERŰ ÉDES ÉS SÓS VENDÉGVÁRÓ HÚSVÉTRA>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.