Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Ha ezt kéred a pizzádra, megtagadják a kiszolgálást

Néhány feltétet kész szentségtörés a pizzára tenni, különösen, ha autentikus olasz pizzát szeretnénk enni. Ha valódi olasz pizzériában jársz, ne lepődj meg, ha a pincér nem hozza ki neked a pizzát ezekkel a feltétekkel.

Az igazi olasz pizza nincs telepakolva mindenfélével, a kevesebb több elvét követve gyakran csupán 2-3 feltétet tesznek rá, azok viszont garantáltan jó minőségűek. Ettől és a ropogós tésztától világszerte közkedvelt a mediterrán térség híres étele.

Olaszországban az egyik legkedveltebb pizzafajta a Margherita (Fotó: Shutterstock)
Olaszországban az egyik legkedveltebb pizzafajta a Margherita (Fotó: Shutterstock)

Feltétek, amiket soha ne kérj a pizzádra

Négy olyan feltét van, amivel tutira kivered a biztosítékot Olaszországban. Ha egy ottani, igazi olasz pizzériában jársz, soha ne kérj a pizzádra ketchupot, majonézt, ananászt és kukoricát.

Az ananászos pizzáról eddig is tudtuk, mennyire megosztó jelenség.
A ketchup-majonéz duót is értjük, bár valljuk be, itthon sokszor kerül a pizzánkra. Csakúgy, mint a kukorica, ami olyannyira népszerű feltét nálunk, hogy a Songoku pizza alap összetevője, ahogy a neve is utal rá.

Ha igazi olasz pizzériában jársz, ezeket felejtsd el, de hidd el, nem is fognak hiányozni.

Szokatlan, de elfogadott feltét a virsli és a sült krumpli (Fotó: Shutterstock)
Szokatlan, de elfogadott feltét a virsli és a sült krumpli (Fotó: Shutterstock)

Amit viszont még Olaszországban is lehet

Ha valami különös oknál fogva az igazi olasz pizza helyett egy kevésbé hagyományos változatot szeretnél enni, akkor kérhetsz feltétként virslit és sült krumplit a pizzatésztára. Ezt a verziót főleg a gyerekek kedvelik, valószínűleg az ő kedvükért veszik fel az étlapokra is.

(Borítókép: Shutterstock)

(Forrás)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.