Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Gianni megmutatta: így eszik a pizzát Nápolyban

Az olasz pizza különlegessége vitathatatlan, a nápolyi pizzának pedig még a fogyasztási módja is egyedi. Gianni most meg is mutatta, hogyan eszik mindenki kedvencét a gyönyörű olasz városban.

A nápolyi pizza az olasz pizzák között is kiemelkedőnek számít, és nem csak a különlegesen vékony tésztája miatt. Egyszerű, de jó minőségű alapanyagok felhasználását kívánja meg a recept, és ezt olyan szigorúan veszik, hogy kizárólag a DOP-minősítésű összetevőkből alkotott pizza nevezhető nápolyinak. A sütése is speciális, ugyanis kemencében készül, extra magas hőfokon, és csak néhány percig.

A nápolyi pizzának még a fogyasztási módja is különleges (Fotó: Shutterstock)
A nápolyi pizzának még a fogyasztási módja is különleges (Fotó: Shutterstock)

Így eszik a pizzát Nápolyban

Gianni egy rövid videóban bemutatta, hogyan együk a pizzát, ha Nápolyban járunk, és a tradicionális módon szeretnénk elfogyasztani a népszerű street foodot. Azt is elárulta, miért pizza portafoglio a neve az ételnek.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.