Ha húsz éve ugyanazok a szokásos ételek kerülnek az asztalra és ezen senki és semmi miatt nincs változtatás, akkor persze nem kérdés. De mi történik, ha mégis szükség van a megújulásra?
Kiderül az egyik családtagról, hogy ételérzékeny? Akkor muszáj újfajta hozzávalókat bevetni. Az ALDI polcain egyre bővülő kínálatban kaphatók laktózmentes, gluténmentes vagy hozzáadott cukormentes hozzávalók, így nem okozhat gondot egy teljesen új menüsor elkészítése.
24-én még dolgozol? Ott van még a takarítás, az ajándékok csomagolása? Vagy egyszerűen csak a szeretteiddel szeretnéd tölteni az ünnepet, nem a tűzhely és a mosogató társaságában? Főzd meg pillanatok alatt a menüt - segítünk!
Olyan mentes, illetve gyorsan elkészíthető ételsort mutatunk, mellyel garantáltan lenyűgözheted a szeretteidet - és csak az ALDI-ba kell elugranod a hozzávalókért. Lássunk néhány receptet!
ÉDESBURGONYA LEVES
Hozzávalók:
2 ek. CASTELLO olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint LE GUSTO tengeri só, őrölt fekete bors és BELLA szerecsendió, 3 darab közepes édesburgonya, 1 szál fehérrépa, 800 ml alaplé LE GUSTO zöldséglevesízű kockából, 5 szelet bacon
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát és fehérrépát, ízlés szerint fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben az apróra vágott bacont egy serpenyőben lepirítjuk. Ha a zöldségek megfőttek, botmixerrel krémes állagúvá turmixoljuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a pirított baconnel.
Elkészítési idő: kb. 45 perc (előkészítés: 20 perc, főzési idő: 25 perc)
könnyű, 4 fő részére, laktózmentes, gluténmentes
RIZOTTÓ GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
250 g rizs rizottóhoz, 100 g MILFINA-ENJOY FREE laktózmentes vaj, 100 g CUCINA NOBILE reszelt olasz keménysajt (grana padano), 100 ml TOLNA Irsai Olivér, 1 000 ml alaplé LE GUSTO erőlevesízű kockából, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és őrölt fekete bors, egy kevés CASTELLO olívaolaj, 50 g csiperkegomba és laskagomba vegyesen, 1/2 szál póréhagyma
Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a vaj 1/3-án megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a rizst lepirítjuk benne. Amikor a rizs pattogni kezd, hozzáöntjük a fehérbort és 1 merőkanál alaplevet, amint ezt elfőtte, apránként hozzáadjuk a többi alaplevet is. Amikor az alaplé elfogyott, félrehúzzuk a rizottót a tűzről, belekeverjük a maradék vajat és a keménysajt nagy részét, amelyből egy keveset hagyunk a tálaláshoz. Közben olívaolajon lepirítjuk a megtisztított és apróra vágott gombát, valamint a póréhagymát, sóval és borssal fűszerezzük, majd a kész rizottóval összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk a reszelt keménysajttal.
Elkészítési idő: kb. 45 perc (előkészítés: 20 perc, főzési idő: 25 perc)
könnyű, 4 fő részére, laktózmentes, gluténmentes vegetáriánus
KÓKUSZKOCKA
Hozzávalók:
A tésztához:
7 darab GOLDLAND tojás, 70 g HAPPY HARVEST eritrit, 1 mk. BELLA sütőpor, 70 g ENJOY FREE-KORNGOLD gluténmentes liszt
A bevonathoz:
200 ml kókusztej, 50 g HAPPY HARVEST eritrit, 100 g NUSETT kókuszzsír, 30 g BELLA zsírszegény kakaópor, kb. 150 g HAPPY HARVEST kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük az eritrittel, majd a fehérjehabbal felváltva, kanalanként óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy 18 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A bevonathoz felmelegítjük a kókusztejet, felolvasztjuk benne az eritritet és a kókuszzsírt, majd simára keverjük benne a kakaóport. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, belemártjuk a kakaós krémbe, megforgatjuk a kókuszreszelékben, és süteményrácsra tesszük.
Elkészítési idő: kb. 60 perc (elő- és utókészítés: 30 perc, sütési idő: 30 perc)
közepes nehézségű, 12 darab, laktózmentes, gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül, vegetáriánus
SÜLT KELBIMBÓ BRIE SAJTTAL ÉS PEKÁNDIÓVAL
Hozzávalók:
A sült kelbimbóhoz:
500 g friss kelbimbó, 30 ml CASTELLO olívaolaj, 300 g ROI DE TREFFLE eredeti francia brie sajt, 60 ml GRANDESSA virágméz, 10 ml chiliszósz, ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és őrölt fekete bors
A karamellizált pekándióhoz:
250 g HAPPY HARVEST pekándió, 30 ml GRANDESSA virágméz, 20 g kristálycukor, 5 g LE GUSTO chilipehely, ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és őrölt fekete bors
Elkészítés:
A friss kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd összeforgatjuk az olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük őket egy tepsire és 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük. A brie sajtot kockákra vágjuk. A mézet és a chiliszószt összekeverjük. A pekándiót egy tepsire helyezzük, 180 °C- ra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, majd egy serpenyőben, közepes lángon karamellizáljuk a virágmézzel, a kristálycukorral és az őrölt chilipehellyel. (Folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen rá nem olvad a pekándióra.) A kelbimbókra ráhelyezzük a brie sajt darabokat, majd a pekándiókat és a chilismézes szósszal kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc (előkészítés: 10 perc, sütési idő: 35 perc)
könnyű, 4 fő részére
LAZAC DIÓS KÉREGBEN PARAJOS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
A lazachoz:
100 g darált dióbél, 2 ek. HAPPY HARVEST panír- morzsa, 1 darab citrom lereszelt héja, 1 ek. CASTELLO olívaolaj, 1 csokor kapor, ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és őrölt fekete bors, 4 darab ALMARE SEAFOOD norvég lazacfilé, 2 ek. frissen facsart citromlé, ízlés szerint LOMEE rotisseur mustár
A körethez:
600 g friss bébispenót, 500 g kisebb burgonya, 5 gerezd fokhagyma, ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és őrölt fekete bors, CASTELLO olívaolaj a sütéshez, 50 ml TOLNA Irsai Olivér
Elkészítés:
A diót összekeverjük a panírmorzsával, a citromhéjjal, az olívaolajjal és az apróra vágott kaporral, majd jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük. A lazacokat bőrükre fektetve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Tetejüket megkenjük a mustárral, majd eloszlatjuk rajtuk a panírmorzsás masszát és finoman rányomkodjuk, hogy kérget képezzen. A lazacszeleteket 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. 180 °C- ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt addig sütjük, amíg a lazac omlós nem lesz és a kéreg aranybarnára nem pirul. A burgonyát megmossuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A megtisztított és vékonyra szeletelt fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd apránként hozzáadjuk a bébispenótot, felöntjük a fehérborral és hirtelen felfőzzük. A burgonyakarikákat olívaolajon lepirítjuk, óvatosan forgatjuk, nehogy összetörjenek, végül hozzáadjuk az elkészült fehérboros spenóthoz. A diós kérgű lazacokhoz tálaljuk, melyeket ízlés szerint meglocsolhatunk frissen facsart citromlével.
Elkészítési idő: kb. 3 óra 30 perc (előkészítés: 30 perc, pihentetés: 2 óra, sütési idő: 25 perc, főzési idő: 35 perc)
közepes nehézségű, 4 fő részére
GYORS SAJTTORTA
Hozzávalók:
100 g darált háztartási keksz, 50 g MILFINA teavaj, 300 g MILFINA mascarpone, 100 g CHOCEUR fehér csokoládé, 1 ek. MILFINA tejföl, 3 ek. MILFINA UHT habtejszín, ízlés szerint SWEET VALLEY málna vagy áfonya, 50 g sós, pörkölt mandula
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd elosztjuk 4 pohár alján, kicsit összenyomkodjuk és a hűtőszekrénybe tesszük. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A kapott krémet a habverővel felvert mascarponéhoz adjuk és addig keverjük, míg homogén állagú nem lesz, igény szerint porcukorral édesítjük. A krémet a poharakba, a darált kekszre rétegezzük, megszórjuk egy kevés fagyasztott gyümölccsel, melyet még egy réteg krémmel befedünk. A pohárdesszerteket a megmaradt gyümölccsel és az apróra vágott mandulával díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 35 perc
közepes nehézségű, 4 főre
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.