Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

10 jó tanács, ha szilveszteri partit rendezel

10 jó tanács, ha szilveszteri partit rendezel
A siker és a nyugalmad titka a tervezés. Könnyen tálalható és lehetőleg előre megfőzhető ételekkel várd a vendégeket, hogy az este folyamán a körükben maradhass, és ne kelljen a konyhába rohangálnod!

1. A számodra ismerős módszerekkel elkészíthető vagy korábban kipróbált ételekkel készülj, amelyeket akár egy villával vagy evőeszköz nélkül is el lehet fogyasztani. A villára szúrható és kézbe vehető falatok mellett bőven elegendő egy, legfeljebb két meleg fogás.

2. A különféle rágcsák és csipegetnivalók (pl. olajbogyó, zöldségrudacskák mártogatóssal, sajtfalatok) mellé kínálj sült töltött tésztákat (pl. sonkás csigát) és változatosan megrakott kis szendvicseket, amelyeket tálalásig folpakkal letakarva tárolhatsz a hűtőben. Az előre összeállított melegszendvicseket a vendégség idején már csak be kell tolnod a sütőbe.

3. Kisebb társaság esetén jó választás a minimális előkészületet igénylő fondü.

4. Ne válassz serpenyőben sütött vagy frissen grillezett, azonnal tálalandó ételeket. A szaftos vagy bundázott falatokat nem fenyegeti a kiszáradás veszélye, és könnyen melegen tarthatók, illetve felmelegíthetők anélkül, hogy veszítenének az ízükből.

5. Keress olyan recepteket, amelyek népes társaság esetén alkalmasak az adagok növelésére. Ilyenek pl. a levesek és a raguk. Csak a fő alapanyagokat (hús, tészta, zöldségek) többszörözd meg az éhes szájakhoz mérten, máskülönben az ízesítők (pl. fokhagyma) túlságosan dominánssá válnak.

6. Az ételekhez adott szószok, valamint a saláták öntetének mennyiségét nem kell ugyanolyan mértékben növelni, mint a meghatározó hozzávalókét.

7. Kerüld a túl híg szószokat, mert könnyen lecsöppennek!

8. Laktatnak és kiváló sör-, illetve borkorcsolyák a hidegen és melegen egyaránt fogyasztható fűszeres piték és lepények.

9. A sütőben készült tésztaételek – mint a lasagne vagy a cannelloni – előre összeállíthatók, továbbá nagyobb menyiségben is egyszerűen előállíthatók.

10. A tartalmas saláták önmagukban nagyszerűek előételnek vagy könnyű főételnek, és nagy tálba halmozva látványos díszei a svédasztalnak.

+1 recept

Zöldséges-juhsajtos rakott tészta

8 adaghoz tisztíts meg 2 csomag leveszöldséget (sárgarépát, fehérrépát, zellert, pórét), és darabold falatnyira. Aprítsd finomra 1-1 csokor kakukkfű és petrezselyem lecsipkedett leveleit, kockázz apróra 1-2 db tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát és reszelj finomra 15 dkg juhsajtot.

A szószhoz botmixerrel turmixolj össze 10 dkg reszelt sajtot 4 db tojással, 20 dkg tejföllel és a csilivel. Sózd meg, és forgasd bele az aprított zöldfűszereket.

Lobogó sós vízben főzz fogkeményre (al dente) 35 dkg makarónit, majd öblítsd le hideg vízzel. Süss ropogósra 15 dkg vékonyra szelt vagy csíkokra metélt bacont több adagban 1 ek olívaolajon, és itasd le konyhai papírtörlőn. A visszamaradt zsiradékon párold az előkészített zöldségeket 5 percig.

Rétegezd tűzálló tálba vagy felfújtformába a tésztát, a zöldséget, a maradék reszelt sajtot és a bacont, majd locsold meg a tejfölös szósszal és morzsolj rá 20 dkg juhsajtot. Süsd a 200 fokra előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen 15 percig, majd takard le alufóliával további kb. 10 percre.

3 SZILVESZTERI MANDULÁS ROPOGTATNIVALÓ HÁZILAG >>>

BÓLÉ HELYETT: ÍGY KÉSZÍTS SZEXI KOKTÉLT SZILVESZTERRE! - VIDEÓ! >>>

MIT VEGYÉL FEL? HOGYAN TERÍTS? LEHÚZD-E A CIPŐT HÁZIBULIBAN? ÍME A VÁLASZOK! >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.