Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

5 dolog, amit soha ne csinálj az alufóliával

Az alufólia nagyon sokoldalú. Segítségével elcsomagolhatjuk a megmaradt ételeket, lefedhetjük a tepsit a sütőben, de akár egy serpenyőt is megtisztíthatunk vele az odaégett ételmaradékoktól. Azonban a következő néhány dologra semmiképp nem érdemes felhasználni!

Soha ne tedd be a mikróba

Ez talán nyilvánvaló, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: soha, semmilyen körülmények között ne tegyél alufóliát a mikrohullámú sütőbe. Az elektromágneses hullámok ugyanis nem tudnak átjutni a fémeken, ezért visszapattanak - ezek pedig szikrázást vagy lángokat idézhetnek elő. A hűtőbe tehát simán berakhatod az alufóliába csomagolt rántott húst, de a mikróba semmiképp.

Ne süss rajta süteményt

Ha a tepsit alufóliával béleled ki, a süti alja gyorsabban megsülhet, mint a teteje, ami egyenetlen sütést eredményezhet. Erre a célra használd inkább a sütőpapírt!

Ne béleld ki vele a sütő alját

Azt gondolhatnánk, jó ötlet, ha a sütő alját alufóliával béleljük ki a sülés közben lecseppenő szószok vagy lepotyogott ételdarabok felfogására. Azonban az alufólia akadályozhatja a hő megfelelő keringését, így károkat okozhat a sütőben - írja a thekitchn.com.

Ne használd savas ételekhez

A savas ételek, mint például a paradicsomszósz vagy a savanyú gyümölcsök kölcsönhatásba léphetnek az aluminíummal, és néhány nap alatt kimarhatják az alufóliát. Ezeket az ételeket érdemes inkább műanyag fóliába csomagolni vagy edényekben tárolni.

Ne dobd el egyetlen használat után

Az alufólia simán újrahasznosítható, ha elég tiszta és nem túl gyűrött (de ha ételmaradékos, azt le is moshatod róla). Így jóval tovább lesz elég egy guriga fólia, mint általában!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.