Ez talán nyilvánvaló, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: soha, semmilyen körülmények között ne tegyél alufóliát a mikrohullámú sütőbe. Az elektromágneses hullámok ugyanis nem tudnak átjutni a fémeken, ezért visszapattanak - ezek pedig szikrázást vagy lángokat idézhetnek elő. A hűtőbe tehát simán berakhatod az alufóliába csomagolt rántott húst, de a mikróba semmiképp.
Ha a tepsit alufóliával béleled ki, a süti alja gyorsabban megsülhet, mint a teteje, ami egyenetlen sütést eredményezhet. Erre a célra használd inkább a sütőpapírt!
Azt gondolhatnánk, jó ötlet, ha a sütő alját alufóliával béleljük ki a sülés közben lecseppenő szószok vagy lepotyogott ételdarabok felfogására. Azonban az alufólia akadályozhatja a hő megfelelő keringését, így károkat okozhat a sütőben - írja a thekitchn.com.
A savas ételek, mint például a paradicsomszósz vagy a savanyú gyümölcsök kölcsönhatásba léphetnek az aluminíummal, és néhány nap alatt kimarhatják az alufóliát. Ezeket az ételeket érdemes inkább műanyag fóliába csomagolni vagy edényekben tárolni.
Az alufólia simán újrahasznosítható, ha elég tiszta és nem túl gyűrött (de ha ételmaradékos, azt le is moshatod róla). Így jóval tovább lesz elég egy guriga fólia, mint általában!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.