Ugye, milyen bosszantó, ha a tojássárgája mellett véletlenül a fehérje is belecsúszik a tésztába? Ezzel az ügyes kis szerkezettel kiküszöbölhető a véletlen „baleset”.
A legvastagabb részbe szúrva pontosan megállapíthatod vele a hús belső hőmérsékletét. Átlagosan elmondható, hogy ha a belső hőmérséklet 80 fok körül van, akkor már átsült a hús. Akik pedig nem erre vágynak, azok a hús méretétől és fajtájától függően azt is könnyen meghatározhatják, mikor véres vagy közepesen átsült a steak...
Neve ellenére nemcsak a karalábéból, hanem más puha zöldségekből, gyümölcsökből is könnyedén metszhetsz ki golyókat a segítségével. Alma, sárgadinnye, főtt zeller vagy sárgarépa: a hasznos, kanálszerű eszközzel formásabbá teheted az ételek hozzávalóit, de díszítéskor, például a fagylalt adagolásakor is hasznát veheted.
3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak >>>
Ha ebbe helyezed az élesztős tésztát, az könnyebben és gyorsabban megkel, hiszen a lezárt tálban ehhez ideálisak a körülmények. Előtte egyszerűen lisztezd ki, majd ha benne van a tészta, hermetikusan zárd le, és tedd langyos, meleg helyre. Onnan tudod, hogy kész a tészta, hogy a tál teteje teljesen megfeszül.
5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról >>>
Mennyi egy bögre liszt? És a csészényi? Ha beszerzed az angolszász receptek elkészítéséhez használatos mérőkanalakat, átszámolás nélkül is bátran megpróbálkozhatsz a nemzetközi konyha finomságainak az elkészítésével...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.