Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Íme öt hasznos konyhai segítő, amelyekről talán nem is sejted, milyen jó szolgálatot tehetnek...
1. Tojáselválasztó

Ugye, milyen bosszantó, ha a tojássárgája mellett véletlenül a fehérje is belecsúszik a tésztába? Ezzel az ügyes kis szerkezettel kiküszöbölhető a véletlen „baleset”.

2. Húshőmérő

A legvastagabb részbe szúrva pontosan megállapíthatod vele a hús belső hőmérsékletét. Átlagosan elmondható, hogy ha a belső hőmérséklet 80 fok körül van, akkor már átsült a hús. Akik pedig nem erre vágynak, azok a hús méretétől és fajtájától függően azt is könnyen meghatározhatják, mikor véres vagy közepesen átsült a steak...

Húshőmérő
Húshőmérő

3. Karalábévájó

Neve ellenére nemcsak a karalábéból, hanem más puha zöldségekből, gyümölcsökből is könnyedén metszhetsz ki golyókat a segítségével. Alma, sárgadinnye, főtt zeller vagy sárgarépa: a hasznos, kanálszerű eszközzel formásabbá teheted az ételek hozzávalóit, de díszítéskor, például a fagylalt adagolásakor is hasznát veheted.

3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak >>>

4. Kelesztőtál

Ha ebbe helyezed az élesztős tésztát, az könnyebben és gyorsabban megkel, hiszen a lezárt tálban ehhez ideálisak a körülmények. Előtte egyszerűen lisztezd ki, majd ha benne van a tészta, hermetikusan zárd le, és tedd langyos, meleg helyre. Onnan tudod, hogy kész a tészta, hogy a tál teteje teljesen megfeszül.

5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról >>>

5. Mérőkanál

Mennyi egy bögre liszt? És a csészényi? Ha beszerzed az angolszász receptek elkészítéséhez használatos mérőkanalakat, átszámolás nélkül is bátran megpróbálkozhatsz a nemzetközi konyha finomságainak az elkészítésével...

10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.