Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Praktikus

5+1 tipp, hogy tökéletes legyen a zabkásád

Zabkását készíteni bárki tud – igazán jót viszont csak kevesen! Ezekkel az apró trükkökkel te is ínycsiklandó reggelit alkothatsz ebből a sokoldalú gabonából.

1. Használj vizet!

A kizárólag tejben főtt zabkása ragacsos, nehéz masszává állhat össze. Ha igazán krémes reggelire vágysz, főzd a zabpelyhet néhány percig vízben, és csak a végén adj hozzá egy kevés tehén- vagy mandulatejet!

2. Forrás előtt, forrás után...

A krémes állag szempontjából az sem mindegy, mikor adod a vízhez a zabpelyhet. Ha a kissé keményebb, harapható állagú kását szereted, a már forrásban lévő vízbe szórd a zabpelyhet, míg a lágyabb textúrához érdemes már a hideg vízhez hozzáadnod.

ZABKÁSA ALAPRECEPT >>>

3. Hagyd gyöngyözni!

A zabkását nem érdemes gyorsan főzni: állítsd a lángot a legalacsonyabb fokozatra, és hagyd a kását finoman gyöngyözni, máskülönben könnyen odaéghet.

4. Fűszerek, feltétek

A legegészségesebb reggelik egyike önmagában sajnos íztelen és unalmas. Érdemes a vizébe némi őrölt fűszert, pl. fahéjat vagy szegfűszeget szórni, illetve különleges feltétekkel kísérletezni. Friss vagy aszalt gyümölcs, pirított magvak, kókuszcsipsz, gojibogyó: ezek mind illenek hozzá. A kötelező csipetnyi sóról se feledkezzen meg!

5. Bögrében az igazi

A hideg zabkása élvezeti értéke meg sem közelíti a frissét, és egy lapos tálban bizony még azelőtt kihűlhet, hogy a végére érnél. Fogyasszd hát mélyebb edényből vagy akár bögréből, hogy az utolsó falatig élvezhesd a finom reggelit!

+ 1 Ügyelj az edényre!

Soha ne hagyd a zabkásamaradékot a lábasban, mivel az a nap végére megköt, akár a beton. Ha nem akarod a fél estédet az edény súrolásával tölteni, önts bele szappanos meleg vizet minden zabkásafőzés után. Így gyerekjáték lesz elmosogatni!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.