Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Bár a grissini készen kapható változata is nagyon finom, most bemutatjuk, hogyan tudod házilag elkészíteni!

A ropogós grissini remek sör- vagy borkorcsolya, de szószokba tunkolva, illetve saláták mellé fogyasztva is nagyon finom, sajtba, sonkába tekerve pedig egyenesen ellenállhatatlan. Ráadásul ízlés szerint fűszerezhető, és az elkészítése sem ördöngösség!

Grissini házilag

Elkészítése: Futtassunk fel 25 g élesztőt 100 ml tejben 1 csipet cukorral együtt. Keverjünk össze 500 g lisztet, 200 ml vizet és 1 csipet sót, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk tésztává. Szükség esetén liszttel sűrítsük, illetve vízzel hígítsuk, aztán ízesítsük szárított rozmaringgal, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, köménymaggal vagy oregánóval, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig. Végül nyújtsuk ki, késsel vágjuk fel vékony csíkokra, mindet sodorjuk pálcikává, majd óvatosan helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra a grissiniket.
 

Paradicsomos-csilis dip

Keverjünk össze 5 evőkanál olívás paradicsomszószt 200 g átpasszírozott paradicsommal, majd főzzük fel. Ízesítsük friss bazsalikomlevéllel, frissen őrölt borssal és sóval, majd tegyünk bele 1 db kimagozott, felaprított csilipaprikát is. A tűzről levéve ízlés szerint krémesítsük 1 teáskanál fűszer­vajjal. Grissinivel kínáljuk.

Fokhagymás fűszervaj

Pépesítsünk 4 nagyobb gerezd fokhagymát. Aprítsunk fel 2-2 szál petrezselymet, bazsalikomot, metélőhagymát és zsázsát. A fokhagymapépet és a zöld fűszereket keverjük ki 200 g vajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük be a hűtőszekrénybe.

Legfinomabb pogácsa receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.