Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

A titkos összetevő, amitől isteni finom lesz a sült hús

Függetlenül attól, hogy milyen típusú húst készítünk, minden húsfajta akkor a legjobb ízű, ha omlós és puha. Van egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható összetevő, amit érdemes kipróbálni, ha tökéletes sültet szeretnénk tálalni.

Mivel egyes húsdarabok keményebbek lehetnek, mint mások, előfordulhat, hogy sütés előtt kicsit meg kell puhítani a húst. Ezt általában kétféle módon szoktuk megtenni: vagy klopfoljuk a húst, vagy pedig valamilyen savas páclével (bor, citromlé, ananászlé) kezeljük. Ennél is egyszerűbb és csak fillérekbe kerül, ha szódabikarbónát használunk.

A hússzeleteket szórjuk meg szódabikarbónával még fűszerezés előtt / Fotó: Shutterstock
A hússzeleteket szórjuk meg szódabikarbónával még fűszerezés előtt / Fotó: Shutterstock

Hogyan puhítsuk a húst szódabikarbónával?

Ha egy nagyobb hússzeletet szeretnénk puhítani, egyszerűen szórjuk meg szódabikarbónával, dörzsöljük bele, majd tegyük a hűtőbe 3-5 órára. Utána öblítsük le a szódabikarbónát, majd fűszerezzük be a húst ízlés szerint, és süssük meg a szokásos módon serpenyőben vagy grillsütőben.

A kisebb húsdarabokat vagy a szeletelt húsokat szódabikarbóna/víz oldatba kell áztatni. 35 dkg húshoz keverjünk el 1 teáskanál szódabikarbónát ½ csésze vízbe, locsoljuk le vele a húst és hagyjuk ázni kb. 15 percig. Utána öblítsük le a húst, fűszerezzük meg, majd süssük a kívánt módon.

A szódabikarbóna a chilihez használt darált marhahús puhítására is alkalmas: keverjünk el ¾ teáskanál szódabikarbónát, 1-1 és ½ teáskanál sót és 2 evőkanál vizet és ebbe a keverékbe áztassuk a húst kb. 20 percig, majd csöpögtessük le és már dolgozhatunk is vele. A hosszabb főzési idő, valamint az összes többi hozzávaló és fűszer miatt nem érződik a szódabikarbóna.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.