Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Epres blondie
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

A titkos összetevő, amitől isteni finom lesz a sült hús

Függetlenül attól, hogy milyen típusú húst készítünk, minden húsfajta akkor a legjobb ízű, ha omlós és puha. Van egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható összetevő, amit érdemes kipróbálni, ha tökéletes sültet szeretnénk tálalni.

Mivel egyes húsdarabok keményebbek lehetnek, mint mások, előfordulhat, hogy sütés előtt kicsit meg kell puhítani a húst. Ezt általában kétféle módon szoktuk megtenni: vagy klopfoljuk a húst, vagy pedig valamilyen savas páclével (bor, citromlé, ananászlé) kezeljük. Ennél is egyszerűbb és csak fillérekbe kerül, ha szódabikarbónát használunk.

A hússzeleteket szórjuk meg szódabikarbónával még fűszerezés előtt / Fotó: Shutterstock
A hússzeleteket szórjuk meg szódabikarbónával még fűszerezés előtt / Fotó: Shutterstock

Hogyan puhítsuk a húst szódabikarbónával?

Ha egy nagyobb hússzeletet szeretnénk puhítani, egyszerűen szórjuk meg szódabikarbónával, dörzsöljük bele, majd tegyük a hűtőbe 3-5 órára. Utána öblítsük le a szódabikarbónát, majd fűszerezzük be a húst ízlés szerint, és süssük meg a szokásos módon serpenyőben vagy grillsütőben.

A kisebb húsdarabokat vagy a szeletelt húsokat szódabikarbóna/víz oldatba kell áztatni. 35 dkg húshoz keverjünk el 1 teáskanál szódabikarbónát ½ csésze vízbe, locsoljuk le vele a húst és hagyjuk ázni kb. 15 percig. Utána öblítsük le a húst, fűszerezzük meg, majd süssük a kívánt módon.

A szódabikarbóna a chilihez használt darált marhahús puhítására is alkalmas: keverjünk el ¾ teáskanál szódabikarbónát, 1-1 és ½ teáskanál sót és 2 evőkanál vizet és ebbe a keverékbe áztassuk a húst kb. 20 percig, majd csöpögtessük le és már dolgozhatunk is vele. A hosszabb főzési idő, valamint az összes többi hozzávaló és fűszer miatt nem érződik a szódabikarbóna.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.