A szikkadt, másnapos kenyérért és péksüteményekért kevésbé lelkesedünk, de alapanyagként felhasználva könnyen új ételekké alakíthatjuk őket. Kifliből készülhet guba, kalácsból vagy briósból máglyarakás, zsemle is nagyon finom ezzel-azzal megtöltve. A kenyér újjászülethet édes bundás kenyérnek, de alapja a csokoládés kenyértortának is.
Ha sós ízekben gondolkozunk, a kenyér második élete leginkább melegszendvics és a bundás kenyér formájában jut eszünkbe. A melegszendvicsek és toastok variációs lehetősége végtelen, de bundáskenyér is készülhet sajttal, sajtkrémmel, sonkával gazdagítva.
Az, hogy mi kerül a töltött bundáskenyérbe, csak fantáziánkon és kreativitásunkon múlik. Ötletadónak álljon itt most 5 recept!
Szalonnás-tökmagos bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet bacon
4 szelet fehérkenyér
2 evőkanál tökmag
Valamint:
tojás
tej
só
olaj a sütéshez
Elkészítés: A baconszeleteket ropogósra sütjük serpenyőben, két kenyérszelet közé tesszük a szalonnaszeleteket. Kis tejjel felvert, enyhén sózott, tökmaggal gazdagított felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Sütőtökös-kéksajtos bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet fehérkenyér
8 evőkanál pürésített sült sütőtök
5 dkg kéksajt
1 marék dió durvára vágva
Valamint:
tojás
tej
só
olaj a sütéshez
Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük a pépesített sütőtökkel, kéksajtot morzsolunk rá, megszórjuk a durvára vágott dióval, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, és forró olajban pirosra sütjük.
Libamájas-szarvasgombás bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet toastkenyér
szarvasgombás libamájpástétom
Valamint:
tojás
tej
só
olaj a sütéshez
Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük libamájpástétommal, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, forró olajban pirosra sütjük.
Fetasajtos-bazsalikomos bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet rozskenyér
4 levél bazsalikom
2 evőkanál fetasajt
1 kanál tejföl
Valamint:
tojás
tej
só
olaj a sütéshez
Elkészítés: A fetát villával összetörjük, ha kell, pici tejföllel lazítjuk, megkenünk vele 2 szelet kenyeret, majd bazsalikomlevelet teszünk rá, ráfordítjuk a másik két szelet kenyeret. Kis tejjel felvert, enyhén sózott felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Spenótos-emmentális bundáskenyér
Hozzávalók:
2 zsemle
1 marék friss spenót
2 szelet emmentáli sajt
diónyi vaj
Valamint:
tojás
tej
só
olaj a sütéshez
Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemléket félbevágjuk, megtöltjük a párolt spenóttal, befedjük a sajtszeletekkel, majd a zsemle tetejével. Kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.