A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Praktikus

Bundáskenyér másképp

Gondoltátok volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundáskenyerek? Minket meglepett, bár jobban belegondolva: gyors, kiadós, praktikus és finom. Érdemes tehát variálni!

A szikkadt, másnapos kenyérért és péksüteményekért kevésbé lelkesedünk, de alapanyagként felhasználva könnyen új ételekké alakíthatjuk őket. Kifliből készülhet guba, kalácsból vagy briósból máglyarakás, zsemle is nagyon finom ezzel-azzal megtöltve. A kenyér újjászülethet édes bundás kenyérnek, de alapja a csokoládés kenyértortának is.

Kiadós, változatosan elkészíthető vacsora egy kis salátával
Kiadós, változatosan elkészíthető vacsora egy kis salátával

Ha sós ízekben gondolkozunk, a kenyér második élete leginkább melegszendvics és a bundás kenyér formájában jut eszünkbe. A melegszendvicsek és toastok variációs lehetősége végtelen, de bundáskenyér is készülhet sajttal, sajtkrémmel, sonkával gazdagítva.

Az, hogy mi kerül a töltött bundáskenyérbe, csak fantáziánkon és kreativitásunkon múlik. Ötletadónak álljon itt most 5 recept!

Szalonnás-tökmagos bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet bacon
4 szelet fehérkenyér
2 evőkanál tökmag
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A baconszeleteket ropogósra sütjük serpenyőben, két kenyérszelet közé tesszük a szalonnaszeleteket. Kis tejjel felvert, enyhén sózott, tökmaggal gazdagított felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Sütőtökös-kéksajtos bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet fehérkenyér
8 evőkanál pürésített sült sütőtök
5 dkg kéksajt
1 marék dió durvára vágva
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük a pépesített sütőtökkel, kéksajtot morzsolunk rá, megszórjuk a durvára vágott dióval, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, és forró olajban pirosra sütjük.

Libamájas-szarvasgombás bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet toastkenyér
szarvasgombás libamájpástétom
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük libamájpástétommal, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, forró olajban pirosra sütjük.

Fetasajtos-bazsalikomos bundáskenyér

Felülről lefelé haladva: szalonnás, sütőtökös, májkrémes, fetás-bazsalikomos és spenótos-sajtos bundáskenyér
Felülről lefelé haladva: szalonnás, sütőtökös, májkrémes, fetás-bazsalikomos és spenótos-sajtos bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet rozskenyér
4 levél bazsalikom
2 evőkanál fetasajt
1 kanál tejföl
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A fetát villával összetörjük, ha kell, pici tejföllel lazítjuk, megkenünk vele 2 szelet kenyeret, majd bazsalikomlevelet teszünk rá, ráfordítjuk a másik két szelet kenyeret. Kis tejjel felvert, enyhén sózott felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Spenótos-emmentális bundáskenyér

Hozzávalók:
2 zsemle
1 marék friss spenót
2 szelet emmentáli sajt
diónyi vaj
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemléket félbevágjuk, megtöltjük a párolt spenóttal, befedjük a sajtszeletekkel, majd a zsemle tetejével. Kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.