Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Praktikus

Durván ropogós fűszeres chips házilag! Ez a titka!

Durván ropogós fűszeres chips házilag
Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!

Mindenki vágyik egy kis nasira olykor! Ráadásul, ha nem habzsolunk, hanem mértékkel eszünk ezekből a finomságokból, akkor nem lesz semmi baj. Az sem mindegy persze egy chips esetében, hogy olajban, vagy sütőben készült, ahogyan az is fontos, hogy hagyományos burgonyából, vagy édeskrumpliból állították elő.

Mi most egy tepsiben készült, ropogós és brutálisan fűszeres édesburgonyából készült nasit hoztunk. Elegendő lépésről lépésre követni a tippeket, és neked is sikerülni fog elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 1 ek olíviaolaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek csilipor (elhagyható)
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk mustárpor
  • 2 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 2 db újhagyma
  • 1 doboz tejföl

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az édesburgonyát megmossuk, de nem hámozzuk meg! Nagyon vékony szeletekre vágjuk, még jobb, ha gyalut használunk!
  3. A krumplira öntjük az olajot, és a kezünkkel alaposan összeforgatjuk, hogy minden szeletre jusson.
  4. Egy nagyobb tálba beleöntjük a fűszereket és a keményítőt. Egy kanállal összekeverjük, majd ráborítjuk az olajos krumplit. Figyelünk, hogy jól bevonja a fűszer a krumplit.
  5. Egy nagyon tepsit, és egy sütőrácsot veszünk elő. A rácsot a tepsibe helyezzük, és erre sorakoztatjuk fel a krumplit. 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
  6. Közben a tejfölt egy tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott újhagymát is beleszórjuk. Amint a burgonya kihűlt, lehet is tunkolni!
Durván ropogós fűszeres chips házilag
Durván ropogós fűszeres chips házilag

Hol hibázhatsz?

  • Ha nem várod meg, hogy a krumpli kihűljön!
  • Ha nem rácsos tepsit használsz, így pedig a krumpli közepe puha marad, míg a szelei megéghetnek.
  • Ha túlságosan magas hűfokot használsz.

6 KÉRDÉS 6 VÁLASZ A KALÓRIÁRÓL AMIT MINDIG IS TUDNI AKARTÁL!

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: ARANYGALUSKA VANÍLIASODÓVAL

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.