Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Praktikus

Ettől a titkos hozzávalótól lesz isteni a tojásrántotta

Tojásrántotta /Fotó: Shutterstock
Ahogy a lecsó esetében, úgy a tojásrántotta készítésre is igaz a mondás; ahány ház, annyi szokás, és természetesen mindenki a sajátjára esküszik. Létezik azonban egy hozzávaló, amivel még tuti, hogy te sem készítettél tojásrántottát. Ettől a hozzávalótól lesz igazán szuper a reggeli, ráadásul az szinte minden háztartásban megtalálható.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a tojásrántotta szinte minden otthon egyik kedvenc reggeli étele. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen csak fel kell verni a tojásokat, fűszerezni, majd egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Természetesen a sütési időn és egyéb más apróságokon könnyen el lehet még csúszni, ám tényleg nehéz olyan komoly bakit ejteni, melynek következtében a kukában végezné az étel.

Ha esetleg nem lennél megelégedve a tojásrántottával, vagy csak egyszerűen a legjobbra ízre és állagra törekednél, akkor fogadd meg, próbáld ki Alton Brown tanácsát. Az amerikai séf ugyanis azt javasolja, hogy tegyél egy kanál majonézt is a rántottába. A szakember azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz ez a fogás.

A majonéz csodákra képes, ha tojásrántottáról van szó /Fotó: Shutterstock
A majonéz csodákra képes, ha tojásrántottáról van szó /Fotó: Shutterstock

Íme, a szakács rántottájának a receptje:

  1. Feltörünk néhány tojást, miközben előmelegítjük a serpenyőt. Keverés közben hozzáadunk egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
  2. Amikor az olaj már átforrósodott a serpenyőben, beleteszünk egy kevés vajat is.
  3. Ha a vaj elolvadt, öntsük rá a tojáskeveréket, majd egy spatulával addig kevergetjük, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

Bármennyire is hihetetlen, de a majonéz íze még csak minimálisan sem érezhető a tojásrántottán, viszont sokkal krémesebb és lágyabb az állaga.

Tipp: Alton Brown állítólag csak egy teáskanál majonézt használ három tojáshoz és egy teáskanál vízhez, de a kívánt mennyiség az egyéni ízléstől és a felhasznált tojások számától függően változhat.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.