Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
A krumplipüré az a köret, amivel a leggyakrabban találkozhatunk egy kiadós ebéd főfogásának köreteként. Legyen szó fasírtról, rántott húsról vagy valamilyen sültről, biztosan jól fog működni, már ha jól van elkészítve. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik, ám ha tényleg a tökéletes krumplipüré a cél, akkor érdemes az alábbi hozzávalóval is kipróbálni.

A legtöbben úgy vélik, hogy a hibátlan krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztásán múlik. Ezen túl sokan úgy tartják, hogy a krumpli típusán túl a túl a titok a pürésítési technikában, illetve a vaj és a tejszín/tejföl arányában rejlik.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája most viszont hozott egy új hozzávalót, ami a köret állagát hivatott javítani. A szakértő szerint ugyanis a majonéz még simábbá teszi a krumplipürét, ráadásul az újramelegítés után is sokkal jobb lesz, mintha vajjal készítettük volna. Utóbbi ugyanis a hűtőben hamar megszilárdul, ennek köszönhetően pedig a püré állaga is megváltozik - írja a The Daily Meal.

A majonéz egyáltalán nem érződik a krumplipürén /Fotó: Shutterstock
A majonéz egyáltalán nem érződik a krumplipürén /Fotó: Shutterstock

Ha az a cél, hogy a burgonyapüré extra sima legyen, később a hűtőszekrényből kivéve is puha és selymes maradjon, akkor majonézzel kell elkészíteni. Így nem csak az újramelegítés után tapasztalt furcsa állagot szüntethetjük meg, hanem azt is, hogy a köret kiszáradjon. Azt azonban jó észben tartani, hogy ahhoz, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot a majonézes verzióval, kísérletezni kell, mivel minden burgonyafajtához más mennyiségre van szükség.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.