15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A krumplipüré az a köret, amivel a leggyakrabban találkozhatunk egy kiadós ebéd főfogásának köreteként. Legyen szó fasírtról, rántott húsról vagy valamilyen sültről, biztosan jól fog működni, már ha jól van elkészítve. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik, ám ha tényleg a tökéletes krumplipüré a cél, akkor érdemes az alábbi hozzávalóval is kipróbálni.

A legtöbben úgy vélik, hogy a hibátlan krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztásán múlik. Ezen túl sokan úgy tartják, hogy a krumpli típusán túl a túl a titok a pürésítési technikában, illetve a vaj és a tejszín/tejföl arányában rejlik.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája most viszont hozott egy új hozzávalót, ami a köret állagát hivatott javítani. A szakértő szerint ugyanis a majonéz még simábbá teszi a krumplipürét, ráadásul az újramelegítés után is sokkal jobb lesz, mintha vajjal készítettük volna. Utóbbi ugyanis a hűtőben hamar megszilárdul, ennek köszönhetően pedig a püré állaga is megváltozik - írja a The Daily Meal.

A majonéz egyáltalán nem érződik a krumplipürén /Fotó: Shutterstock
A majonéz egyáltalán nem érződik a krumplipürén /Fotó: Shutterstock

Ha az a cél, hogy a burgonyapüré extra sima legyen, később a hűtőszekrényből kivéve is puha és selymes maradjon, akkor majonézzel kell elkészíteni. Így nem csak az újramelegítés után tapasztalt furcsa állagot szüntethetjük meg, hanem azt is, hogy a köret kiszáradjon. Azt azonban jó észben tartani, hogy ahhoz, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot a majonézes verzióval, kísérletezni kell, mivel minden burgonyafajtához más mennyiségre van szükség.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.