Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Nem jön be a zabkása? Ezzel az egyszerű trükkel turbózva a kedvenc reggelid lehet!

Az egyéjszakás zabkása egyre népszerűbb reggeli a tudatosan táplálkozók körében. Percek alatt elkészíthető már előző este: a zabpelyhet nem kell főzni, sütni, egyszerűen csak beáztatjuk, ízesítjük és már mehet is a hűtőbe!

Az egyéjszakás zabkása annak való, akinek őrült rohanásban telnek a reggelei, mégis szeretne tápláló, vitaminokban gazdag ételt fogyasztani napindítónak - vagyis: mindenkinek!

EGYSZERŰEN CSAK KEVERD ÖSSZE, ÉS KÉSZ!

A zabot ebben a formában nyersen fogyasztjuk, hiszen az áztatás során annyira megpuhul, hogy nincs szükség hőkezelésre.

Elkészítés: Este lefekvés előtt keverjünk össze 1 csésze apró szemű zabpelyhet 2 csésze vízzel, tejjel vagy növényi tejjel, joghurttal. Adjunk hozzá kevés chia magot, édesítőszert vagy mézet, datolyaszirupot, esetleg natúr vagy ízesített fehérjeport (az ízek, textúrák hozzáadásának tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt), majd kanalazzuk az egészet lefedhető tálkába vagy kis befőttesüvegbe. Szórjuk meg olajos magvakkal, ízesítsük bogyós gyümölcsökkel és pihentessük egy éjszakán át hűtőszekrényben.

Csak összekevered a hozzávalókat, és a többit a zab, az idő és a folyadék elintézik egymás között! (Fotó: Shutterstock)
Csak összekevered a hozzávalókat, és a többit a zab, az idő és a folyadék elintézik egymás között! (Fotó: Shutterstock)

FURCSA ÁLLAG ÉS ÍZ? itt a megoldás!

Másnap reggel csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is! Vagy mégsem? Akkor sincs baj, ha úgy érezzük, a kása túl pépes, és valami mintha hiányozna belőle - másokkal is előfordult már, íme a megoldás: garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel, ha este az édesítőszerrel egy csipet sót is teszünk a kásádba. A só ugyanis harmonizálja, felébreszti az ízeket, jobban kiemeli az édes ízt.

Ha tovább szeretnénk finomítani a zabkását, reggel, fogyasztás előtt adjunk hozzá egy kanál mogyoróvajat és egy fél pépesített banánt. Ezek nemcsak édesebbé teszik a kását, de a textúráján is sokat javítanak!

Mutatjuk videón is, hogyan készül az egyéjszakás zabkása:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.