Az egyéjszakás zabkása annak való, akinek őrült rohanásban telnek a reggelei, mégis szeretne tápláló, vitaminokban gazdag ételt fogyasztani napindítónak - vagyis: mindenkinek!
A zabot ebben a formában nyersen fogyasztjuk, hiszen az áztatás során annyira megpuhul, hogy nincs szükség hőkezelésre.
Elkészítés: Este lefekvés előtt keverjünk össze 1 csésze apró szemű zabpelyhet 2 csésze vízzel, tejjel vagy növényi tejjel, joghurttal. Adjunk hozzá kevés chia magot, édesítőszert vagy mézet, datolyaszirupot, esetleg natúr vagy ízesített fehérjeport (az ízek, textúrák hozzáadásának tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt), majd kanalazzuk az egészet lefedhető tálkába vagy kis befőttesüvegbe. Szórjuk meg olajos magvakkal, ízesítsük bogyós gyümölcsökkel és pihentessük egy éjszakán át hűtőszekrényben.
Másnap reggel csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is! Vagy mégsem? Akkor sincs baj, ha úgy érezzük, a kása túl pépes, és valami mintha hiányozna belőle - másokkal is előfordult már, íme a megoldás: garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel, ha este az édesítőszerrel egy csipet sót is teszünk a kásádba. A só ugyanis harmonizálja, felébreszti az ízeket, jobban kiemeli az édes ízt.
Ha tovább szeretnénk finomítani a zabkását, reggel, fogyasztás előtt adjunk hozzá egy kanál mogyoróvajat és egy fél pépesített banánt. Ezek nemcsak édesebbé teszik a kását, de a textúráján is sokat javítanak!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.