Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Praktikus

Nem jön be a zabkása? Ezzel az egyszerű trükkel turbózva a kedvenc reggelid lehet!

Az egyéjszakás zabkása egyre népszerűbb reggeli a tudatosan táplálkozók körében. Percek alatt elkészíthető már előző este: a zabpelyhet nem kell főzni, sütni, egyszerűen csak beáztatjuk, ízesítjük és már mehet is a hűtőbe!

Az egyéjszakás zabkása annak való, akinek őrült rohanásban telnek a reggelei, mégis szeretne tápláló, vitaminokban gazdag ételt fogyasztani napindítónak - vagyis: mindenkinek!

EGYSZERŰEN CSAK KEVERD ÖSSZE, ÉS KÉSZ!

A zabot ebben a formában nyersen fogyasztjuk, hiszen az áztatás során annyira megpuhul, hogy nincs szükség hőkezelésre.

Elkészítés: Este lefekvés előtt keverjünk össze 1 csésze apró szemű zabpelyhet 2 csésze vízzel, tejjel vagy növényi tejjel, joghurttal. Adjunk hozzá kevés chia magot, édesítőszert vagy mézet, datolyaszirupot, esetleg natúr vagy ízesített fehérjeport (az ízek, textúrák hozzáadásának tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt), majd kanalazzuk az egészet lefedhető tálkába vagy kis befőttesüvegbe. Szórjuk meg olajos magvakkal, ízesítsük bogyós gyümölcsökkel és pihentessük egy éjszakán át hűtőszekrényben.

Csak összekevered a hozzávalókat, és a többit a zab, az idő és a folyadék elintézik egymás között! (Fotó: Shutterstock)
Csak összekevered a hozzávalókat, és a többit a zab, az idő és a folyadék elintézik egymás között! (Fotó: Shutterstock)

FURCSA ÁLLAG ÉS ÍZ? itt a megoldás!

Másnap reggel csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is! Vagy mégsem? Akkor sincs baj, ha úgy érezzük, a kása túl pépes, és valami mintha hiányozna belőle - másokkal is előfordult már, íme a megoldás: garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel, ha este az édesítőszerrel egy csipet sót is teszünk a kásádba. A só ugyanis harmonizálja, felébreszti az ízeket, jobban kiemeli az édes ízt.

Ha tovább szeretnénk finomítani a zabkását, reggel, fogyasztás előtt adjunk hozzá egy kanál mogyoróvajat és egy fél pépesített banánt. Ezek nemcsak édesebbé teszik a kását, de a textúráján is sokat javítanak!

Mutatjuk videón is, hogyan készül az egyéjszakás zabkása:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.