Mielőtt elkezdenél kísérletezni az ízekkel, néhány jó tanács:
Nézzük akkor, hogy milyen receptekkel érdemes kezdeni a Fanny magazin szerint:
Szedjük le a levendula virágait és a rozmaring leveleit, majd mossuk meg őket. Egy tiszta üvegbe tegyünk olívaolajat, és adjuk hozzá a megszáradt fűszernövényeket. Az olajnak egy hét kell, amíg összeérnek benne az ízek. Nagyon finom húsokhoz, salátákhoz.
Mossunk meg néhány friss narancsot és lime-ot, és reszeljük le a héjukat. Másra nem lesz szükségünk, csak egy szép üvegre és olajra, amibe beleszórjuk a reszeléket. Máris kész az olaszok citrusos öntete!
Vágjuk fel a csípős paprikát vékony karikákra, és tegyünk mellé néhány citromfű levelet is. Az alapanyagot tegyük az olajba, majd jól rázzuk össze. Mielőtt leszűrjük, hagyjuk egy hetet állni hűvös, sötét helyen.
Törjünk fel néhány diót, daraboljuk egészen apróra, majd keverjük össze csípős paprikával. Ezt tegyük bele az olajba, és kész is a pikáns pácalap.
A fokhagymás olívaolaj szintén mindenhez illik, de ha szeretnénk még egy kicsit fokozni az ízeket, akkor az üvegbe tegyünk 3-4 szál koriandert is.
A koriandert köménymaggal is párosíthatjuk, nagyon jól illik például a pestos fogásokhoz.
A bazsalikomos olaj szintén jolly joker: húsokhoz, salátákhoz, köretekhez is használhatjuk. Elkészítése pedig alig egy perc: mossuk meg a leveleket, tegyük az olajba, jól zárjuk le és hagyjuk állni egy hétig.
Fogjunk egy vaníliarudat és vágjuk ketté hosszában, ezután forgassuk meg egy kevés tengeri sóban. Ha ezzel kész vagyunk, állítsuk bele az olajba. Érdekesen hangzik, de igazán különleges ízélményt ad süteményeknek, tésztáknak, de akár koktélhoz is kipróbálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.