Az indiai konyha egyik jellegzetes étele egy olyan fűszeres lekvár, ami gyümölcsdarabokat tartalmaz. Gyakran zöldséggel is gazdagítják. Íze jellegzetes, állaga lágy, inkább folyékony, mint sűrű. Előszeretettel fogyasztják előételként vagy mártogatósként, míg Európában gyakran húsok mellé kínálják.
Tippek, trükkök, praktikák >>>
Annyit tesz, csokoládékrém. A forráspontig hevített tejszínbe kevert csokit hűlni hagyják, majd felverik, beteszik a hűtőbe, aztán másnap újra felverik. Bonbonforma segítségével csokigolyó is készíthető belőle, de sütemények megtöltésére is alkalmas.
A konyhatechnológiai eljárás lényege, hogy a leveseket (pl. a spárga- vagy cukkinikrémlevest) tejszínnel és tojássárgájával sűrítik be. Tojásonként 100 ml főzőtejszín kell a művelethez. A hozzávalókat kikeverik, majd apránként, állandóan kavargatva hozzáadnak egy kis levest, és ezt az elegyet öntik vissza a fazékba.
A hangzatos francia szó pástétomot jelent. A darált húsból, májból vagy halból álló, kenhető pép fűszerekkel, zöldségekkel, de akár alkohollal is ízesíthető. A francia és holland konyha mellett az orosz, a német, a svéd és a magyar gasztronómiában is ismert, kedvelt ételféleség.
A karamellizált almatorta klasszikus francia sütemény. Ahogy nálunk a bejglinek, a franciáknál ennek a süteménynek van annyi változata, ahány ház és étterem... Ez a desszert a franciaországi Orélans-ból származik, nevét első készítőiről, a Tatin kisasszonyokról kapta. A köznyelvben fordított almatortának is nevezik, a sütési metódusra utalva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.