Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A furcsa, idegen eredetű konyhai kifejezések közt néha valóban nehéz eligazodni. Íme egy kis segítség!
Chutney

Az indiai konyha egyik jellegzetes étele egy olyan fűszeres lekvár, ami gyümölcsdarabokat tartalmaz. Gyakran zöldséggel is gazdagítják. Íze jellegzetes, állaga lágy, inkább folyékony, mint sűrű. Előszeretettel fogyasztják előételként vagy mártogatósként, míg Európában gyakran húsok mellé kínálják.

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Ganache

Annyit tesz, csokoládékrém. A forráspontig hevített tejszínbe kevert csokit hűlni hagyják, majd felverik, beteszik a hűtőbe, aztán másnap újra felverik. Bonbonforma segítségével csokigolyó is készíthető belőle, de sütemények megtöltésére is alkalmas.

Legírozás

A konyhatechnológiai eljárás lényege, hogy a leveseket (pl. a spárga- vagy cukkinikrémlevest) tejszínnel és tojássárgájával sűrítik be. Tojásonként 100 ml főzőtejszín kell a művelethez. A hozzávalókat kikeverik, majd apránként, állandóan kavargatva hozzáadnak egy kis levest, és ezt az elegyet öntik vissza a fazékba.

Pâté

A hangzatos francia szó pástétomot jelent. A darált húsból, májból vagy halból álló, kenhető pép fűszerekkel, zöldségekkel, de akár alkohollal is ízesíthető. A francia és holland konyha mellett az orosz, a német, a svéd és a magyar gasztronómiában is ismert, kedvelt ételféleség.

Érdekességek >>>

Tarte tatin

A karamellizált almatorta klasszikus francia sütemény. Ahogy nálunk a bejglinek, a franciáknál ennek a süteménynek van annyi változata, ahány ház és étterem... Ez a desszert a franciaországi Orélans-ból származik, nevét első készítőiről, a Tatin kisasszonyokról kapta. A köznyelvben fordított almatortának is nevezik, a sütési metódusra utalva.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.