Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A hagyma az egyik olyan alapvető élelmiszer, ami mindig jó, ha van otthon. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően tárolni, ennek köszönhetően ugyanis, akár hónapokig is friss maradhat ez a népszerű zöldség.

Ahhoz, hogy sokáig elálljon a hagyma, lényeges, hogy mindig egészséges zöldséget válasszunk: figyeljünk arra, hogy sértetlen legyen a héjuk, ne legyen rajtuk vágás vagy penész.

Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock
Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock

Erre figyeljünk a tárolás során

  • Tárolás előtt fontos, hogy a hagymát egy jól szellőző helyen alaposan szárítsuk meg. Ezután keressünk neki egy olyan helyet, ami hűvös, száraz és szintén jól szellőző. Erre a pincék, kamrák vagy garázsok is tökéletesek, ahol 4-10 fok van és alacsony a páratartalom.
  • A zöldséget tehetjük hálós zsákokba (ebben nagyon jól szellőzik) vagy papírzacskókba (ebben az esetben a szellőzés miatt szúrjuk ki a zacskót).
  • Egy másik módszer a hagymák fonásos tárolása – ehhez a hagymák hosszú szárát fonjuk össze, amit ezután egy szellős helyre felakaszthatunk.
  • Figyeljünk arra, hogy a hagymát ne tároljuk más zöldségek és gyümölcsök mellett, érdemes tudni, hogy a burgonya és a hagyma különösen felgyorsítja egymás romlását.

Ellenőrizzük rendszeresen

Megfelelő tárolás esetén is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hagymák állapotát és távolítsuk el azokat, amelyek esetleg puhábbak, penészesek. Ezzel megelőzhetjük, hogy a romlott hagyma a többit is megfertőzze.

Forrás: Sokszínű Vidék

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.