A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
A hagyma az egyik olyan alapvető élelmiszer, ami mindig jó, ha van otthon. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően tárolni, ennek köszönhetően ugyanis, akár hónapokig is friss maradhat ez a népszerű zöldség.

Ahhoz, hogy sokáig elálljon a hagyma, lényeges, hogy mindig egészséges zöldséget válasszunk: figyeljünk arra, hogy sértetlen legyen a héjuk, ne legyen rajtuk vágás vagy penész.

Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock
Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock

Erre figyeljünk a tárolás során

  • Tárolás előtt fontos, hogy a hagymát egy jól szellőző helyen alaposan szárítsuk meg. Ezután keressünk neki egy olyan helyet, ami hűvös, száraz és szintén jól szellőző. Erre a pincék, kamrák vagy garázsok is tökéletesek, ahol 4-10 fok van és alacsony a páratartalom.
  • A zöldséget tehetjük hálós zsákokba (ebben nagyon jól szellőzik) vagy papírzacskókba (ebben az esetben a szellőzés miatt szúrjuk ki a zacskót).
  • Egy másik módszer a hagymák fonásos tárolása – ehhez a hagymák hosszú szárát fonjuk össze, amit ezután egy szellős helyre felakaszthatunk.
  • Figyeljünk arra, hogy a hagymát ne tároljuk más zöldségek és gyümölcsök mellett, érdemes tudni, hogy a burgonya és a hagyma különösen felgyorsítja egymás romlását.

Ellenőrizzük rendszeresen

Megfelelő tárolás esetén is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hagymák állapotát és távolítsuk el azokat, amelyek esetleg puhábbak, penészesek. Ezzel megelőzhetjük, hogy a romlott hagyma a többit is megfertőzze.

Forrás: Sokszínű Vidék

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.