Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A hagyma az egyik olyan alapvető élelmiszer, ami mindig jó, ha van otthon. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően tárolni, ennek köszönhetően ugyanis, akár hónapokig is friss maradhat ez a népszerű zöldség.

Ahhoz, hogy sokáig elálljon a hagyma, lényeges, hogy mindig egészséges zöldséget válasszunk: figyeljünk arra, hogy sértetlen legyen a héjuk, ne legyen rajtuk vágás vagy penész.

Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock
Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock

Erre figyeljünk a tárolás során

  • Tárolás előtt fontos, hogy a hagymát egy jól szellőző helyen alaposan szárítsuk meg. Ezután keressünk neki egy olyan helyet, ami hűvös, száraz és szintén jól szellőző. Erre a pincék, kamrák vagy garázsok is tökéletesek, ahol 4-10 fok van és alacsony a páratartalom.
  • A zöldséget tehetjük hálós zsákokba (ebben nagyon jól szellőzik) vagy papírzacskókba (ebben az esetben a szellőzés miatt szúrjuk ki a zacskót).
  • Egy másik módszer a hagymák fonásos tárolása – ehhez a hagymák hosszú szárát fonjuk össze, amit ezután egy szellős helyre felakaszthatunk.
  • Figyeljünk arra, hogy a hagymát ne tároljuk más zöldségek és gyümölcsök mellett, érdemes tudni, hogy a burgonya és a hagyma különösen felgyorsítja egymás romlását.

Ellenőrizzük rendszeresen

Megfelelő tárolás esetén is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hagymák állapotát és távolítsuk el azokat, amelyek esetleg puhábbak, penészesek. Ezzel megelőzhetjük, hogy a romlott hagyma a többit is megfertőzze.

Forrás: Sokszínű Vidék

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.