15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Praktikus

Ha így tárolod a hagymát, akkor garantáltan túléli a telet

A hagyma az egyik olyan alapvető élelmiszer, ami mindig jó, ha van otthon. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően tárolni, ennek köszönhetően ugyanis, akár hónapokig is friss maradhat ez a népszerű zöldség.

Ahhoz, hogy sokáig elálljon a hagyma, lényeges, hogy mindig egészséges zöldséget válasszunk: figyeljünk arra, hogy sértetlen legyen a héjuk, ne legyen rajtuk vágás vagy penész.

Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock
Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock

Erre figyeljünk a tárolás során

  • Tárolás előtt fontos, hogy a hagymát egy jól szellőző helyen alaposan szárítsuk meg. Ezután keressünk neki egy olyan helyet, ami hűvös, száraz és szintén jól szellőző. Erre a pincék, kamrák vagy garázsok is tökéletesek, ahol 4-10 fok van és alacsony a páratartalom.
  • A zöldséget tehetjük hálós zsákokba (ebben nagyon jól szellőzik) vagy papírzacskókba (ebben az esetben a szellőzés miatt szúrjuk ki a zacskót).
  • Egy másik módszer a hagymák fonásos tárolása – ehhez a hagymák hosszú szárát fonjuk össze, amit ezután egy szellős helyre felakaszthatunk.
  • Figyeljünk arra, hogy a hagymát ne tároljuk más zöldségek és gyümölcsök mellett, érdemes tudni, hogy a burgonya és a hagyma különösen felgyorsítja egymás romlását.

Ellenőrizzük rendszeresen

Megfelelő tárolás esetén is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hagymák állapotát és távolítsuk el azokat, amelyek esetleg puhábbak, penészesek. Ezzel megelőzhetjük, hogy a romlott hagyma a többit is megfertőzze.

Forrás: Sokszínű Vidék

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.