Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Tudtad, hogy a hűtőszekrény polcain nem egyforma a hőmérséklet? A különböző élelmiszereket más hőfokon kell tárolni, így mindennek megvan a maga helye.

Ajtó

Az hűtőajtó felső részén 12 C a hőmérséklet, a lejjebb lévő polcokon pedig csak 2 fokkal van hidegebb. A vajat és a tojást a felső rekeszekbe tedd, majd alá a csokit és a majonézt. Az ajtó alsó felén pedig az italoknak kialakított hely a legmegfelelőbb.

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Felülre

A második legmelegebb hely a hűtőben a felső polc. Itt átlagosan 8 Celsius fok uralkodik, mely tökéletes hely a sajtok számára, hiszen megtartják aromájukat, a füstölt sonka kellemes ízű marad, és a lekvár sem dermed meg túlzottan.

Középre

A tejet, joghurtot, túrót és pudingot a középső polcon kell tárolni, mivel itt körülbelül 5 fok a hőmérséklet. Ez a baktériumoknak túl hideg ahhoz, hogy szaporodjanak, így a tejtermékek nem romlanak meg olyan hamar. Ennél hidegebb hőmérsékleten viszont a tejtermékek íze érezhetően megváltozik, romlik.

Zöldség >>>

Alulra

A hűtőszekrény déli sarkaként is emlegetik ezt a területet, hiszen itt gyűlik össze az összes hideg levegő. A hőmérséklet mindössze 2 fok. Ideális hely az érzékeny, romlandó ételeknek, például a halnak vagy a húsoknak.

Gyümölcs >>>

Fiókokba

A zöldséges fiókokban melegebb hőfok van, az itt lévő 8-10 Celsius fok kimondottan jó a zöldárúnak és a gyümölcsöknek. Ezen a hőfokon nem lesznek rajtuk fagyás foltok, és hosszú ideig frissek és ropogósak maradnak. Arra azonban ügyelj, hogy az almát sose tárold együtt a többi gyümölccsel, mert az általa kibocsátott gázoktól hamarabb érnek és romlanak meg. A szilva és a barack viszont etilént ad ki magából, ami nem tesz jót sárgadinnyének és néhány zöldségnek sem, mint például a brokkolinak vagy a káposztának.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.