Várod már a hétvégi rántott húst? Így lesz diétás és egyben gyorsabb a panírozás

Panír nélkül is istenien finom husit lehet sütni, ráadásul a kalóriák miatt sem kell aggódni, főleg ha air fryerben készíted el. Nem véletlen, hogy a diétázók inkább elfelejtik a rántott húst és a vele járó gasztronómiai élményt, mivel az air fryer még annyira nem elterjedt, hogy minden háztartásban megtalálható legyen, a lisztes, zsemlemorzsás panír pedig további kalóriákat kapcsol a húshoz, ami fogyókúra esetén bizony komolyan hátráltatja a kilók olvadását - írja a Ripost.
Azonban létezik egy módszer, aminek hála egészen nyugodtan ki lehet hagyni a panírból a lisztet és a morzsát is, olajban, serpenyőben sütés helyett pedig használjuk a sütőnket. Ha attól tartunk, hogy ettől a rántott hús íze drasztikusan megváltozik, akkor az bizony tévedés. Szóval elő a zabpehellyel, és készítsünk rántott húst diétásan. Íme a recept:
Tipp: Azért érdemes a húsokat a joghurtos keverékben hagyni legalább 20 percre, mert így sokkal omlósabb, finomabb lesz. Ha diétázunk, akkor nyugodtan készítsünk rántott húst ezzel a módszerrel, hiszen így jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mintha olajban, serpenyőben sült volna.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.