Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Praktikus

Így aprítsd fel tökéletesen a zsenge zöldhagymát

Zöldhagyma
A zöldhagyma nem más, mint a frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. Bár egész évben megvásárolhatod a zöldségesnél, az igaz szezonja most, tavasszal van. Mivel nemcsak ízletes zöldség, hanem igazi C-vitamin bomba, érdemes hazavinni akár több csokorral is és naponta többször is enni belőle.

A zöldhagyma aprítása valójában nagyon egyszerű:

1. LÉPÉS

Folyóvíz alatt öblítsd le a hagymákat! Csak annyit moss meg, amennyi felhasználsz – bár aprítva is tárolhatod, de egészben tovább friss marad.

Tipp: Egészben tároláshoz a zöldhagymát csomagold száraz papírtörlőbe, majd tedd légmentesen záródó edénybe vagy zárható tasakba és már mehet is a hűtőszekrénybe.

2. LÉPÉS

Távolítsd el az apró kis gyökereket – de csak ha nem szeretnél valami újat is kipróbálni. Mert ha igen, itt a lehetőség egy kis gasztrokalandra! A gyökerek ugyanis ehetőek, csak arra ügyelj, hogy alaposan mosd meg, mert az apró szálak között viszonylag sok szennyeződés található. A zsenge kis gyökerek íze nagyon finom, sütve pedig igazán mennyeiek. Tökéletesek bármilyen ételhez vagy mártogatóshoz. Ha ezt azért nagy lépésnek tartod, tedd egy vizes tégelybe a gyökereket, és állítsd az ablakpárkányra, hogy fényt kapjanak. Néhány nap múlva friss zöldhagymák csíráznak a gyökerekből.

Nincs is jobb a vajas-zöldhagymás kenyérnél - egyszerű, de nagyszerű!  (Fotó: Shutterstock)
Nincs is jobb a vajas-zöldhagymás kenyérnél - egyszerű, de nagyszerű! (Fotó: Shutterstock)

3. LÉPÉS

Laza, ringó mozdulatokkal szeld fel a hagymát a kívánt vastagságúra. A zöld része nyersen is fogyasztható, mert hagymás íze nem túl erős, de a fehér része sem csípős, inkább friss, harsogó. Fogyaszthatod nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, és sütés, főzés során helyettesítheted vele a vöröshagymát.

Tipp: A felszeletelt hagymát legkönnyebben úgy tárolhatod, ha egy kisebb, légmentesen záród edényt kibélelsz száraz papírtörlővel, beleteszed a felvágott hagymát, lezárod a dobozt majd a hűtőbe teszed.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.