A zöldhagyma aprítása valójában nagyon egyszerű:
Folyóvíz alatt öblítsd le a hagymákat! Csak annyit moss meg, amennyi felhasználsz – bár aprítva is tárolhatod, de egészben tovább friss marad.
Tipp: Egészben tároláshoz a zöldhagymát csomagold száraz papírtörlőbe, majd tedd légmentesen záródó edénybe vagy zárható tasakba és már mehet is a hűtőszekrénybe.
Távolítsd el az apró kis gyökereket – de csak ha nem szeretnél valami újat is kipróbálni. Mert ha igen, itt a lehetőség egy kis gasztrokalandra! A gyökerek ugyanis ehetőek, csak arra ügyelj, hogy alaposan mosd meg, mert az apró szálak között viszonylag sok szennyeződés található. A zsenge kis gyökerek íze nagyon finom, sütve pedig igazán mennyeiek. Tökéletesek bármilyen ételhez vagy mártogatóshoz. Ha ezt azért nagy lépésnek tartod, tedd egy vizes tégelybe a gyökereket, és állítsd az ablakpárkányra, hogy fényt kapjanak. Néhány nap múlva friss zöldhagymák csíráznak a gyökerekből.
Laza, ringó mozdulatokkal szeld fel a hagymát a kívánt vastagságúra. A zöld része nyersen is fogyasztható, mert hagymás íze nem túl erős, de a fehér része sem csípős, inkább friss, harsogó. Fogyaszthatod nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, és sütés, főzés során helyettesítheted vele a vöröshagymát.
Tipp: A felszeletelt hagymát legkönnyebben úgy tárolhatod, ha egy kisebb, légmentesen záród edényt kibélelsz száraz papírtörlővel, beleteszed a felvágott hagymát, lezárod a dobozt majd a hűtőbe teszed.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.