Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Az uborkaszezon kellős közepébe gázolva már nagyüzemben készítik a háziasszonyok a jobbnál jobb savanyúságokat, aminek ugye egyik elhagyhatatlan velejárója a dunsztolás. Nos, ezt a munkafázist hivatott megkönnyíteni a következő neten terjedő furcsa, ám de annál hasznosabb praktika. Ti kipróbáltátok már?

Bármennyire is furcsa, de tényleg egyre elterjedtebb a mosogatógép használata, ha a savanyúság dunsztolására kerül a sor. Ma már rengetegen készítenek ezzel az eljárással barackból, szilvából vagy almából gyümölcsbefőttet, ám egy befőzéssel foglalkozó Facebook csoportból az is kiderült, hogy bizony uborkával is működik a dolog - írja a Ripost.

Amikor csoportban felbukkantak a rendhagyó csemegeuborka-készítésről lőtt fotók, sok háziasszony szinte azonnal támadásba lendült, hiszen a legtöbb háztartásban hidegen teszik el ezt a savanyúságot. Ám azt ne felejtsük el, hogy a hidegen eltett uborka könnyebben felforr, így némi hőkezelés akkor sem árt, ha tartósítószer is kerül az üvegbe. Ezzel már több kommentelő is egyetértett, és a szokatlan dunsztolási praktikát nápszerűsítő háziasszony pártjára állt.

Fotó: Haraszti Judit / Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás
Fotó: Haraszti Judit / Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás

Így azért már majdhogynem kézenfekvő dolog a mosogatógépben dunsztolás, csak erre eddig még nem sokan gondoltak. Így így nem kell forró vízbe és fazékba állítani az üvegeket, ami amúgy is balesetveszélyes, a hőmérséklet pedig kevésbé tartható, mint például a mosogatógépben - írja a lap.

Így dunszolhatsz mosogatógépben

Miután elkészítettük a csemegeuborkát saját szokásunk, illetve bevált receptünk szerint, az üvegeket jól lezárjuk, és fejjel lefelé betesszük őket a mosogatógépbe. Ajánlatos minél közelebb tenni egymáshoz az üvegeket, hogy ne boruljanak fel, aztán legalább 70 fokon elindítunk egy programot. Ha a gép lejárt, hagyni kell kihűlni a befőtteket, vagyis csak másnap reggel szabad kivenni az üvegeket. Az uborka így tényleg roppanós marad és nem buggyan meg idő előtt.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.