Szerencsére néhány egyszerű trükkel megakadályozhatod a katasztrófát, és nem kell a mikró belsejéből törölgetned a sárga vajdarabkákat.
A vaj 80 százaléka tejzsír, 1-2 százaléka tej-szárazanyag, a többi pedig víz, így egy anyagban találkozik egymással a zsiradék és a víz – azt pedig tudod, hogy mi történik ha a forró olajhoz vizet adsz: buborékolni kezd, pezsegni és fröcsögni. Pontosan ez történik melegítés hatására a vajban is.
Hogy elkerült a fröcsögést, a vajat szépen, egyenletesen, az alábbi négy szabály betartásával melegítsd:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.