A kakaós csiga az egyik legegyszerűbb péksütemény, amihez nem kell külön tésztalapokat sütni, nem kell többféle tölteléket vagy krémet készíteni, és a hűtőben sem kell egy éjszakát pihentetni a tálalás előtt. Nem áll másból, mint egy finom tésztából és egy még finomabb édes töltelékből. Legyen szó kelt tésztából vagy leveles tésztából készített kakaós csigáról, mindkét esetben problémát és bosszúságot okozhat, ha a töltelék már azelőtt kihullik belőle, hogy a tepsire tennénk.
Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette sütimestere mutat egy trükköt, amivel elkerülhető a kakaós csiga töltelékének kiszóródása, sőt ezzel a praktikával garantáltan mindenhova ugyanannyi és ugyanolyan cukros-kakaós réteg jut majd a csigában!
A kakaós csiga tésztáját nyújtsuk ki, majd készítsük el a tölteléket. Sokan lekenik a tésztát az olvasztott vajjal, majd erre szórják a cukorral kikevert kakaóport. Ennél jobb megoldás lehet, ha a puha vajat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd ezt a krémet kenjük a tésztára. Könnyebb lesz a munka és egyenletesen el lehet teríteni a tészta egész felületén. Nem utolsósorban ezzel a praktikával nem fog a cukor és a kakaó kiszóródni a tésztából a feltekerés és a szeletelés után, miközben áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.