Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Így lesz tökéletes a kakaós csiga tölteléke, ezzel a praktikával garantáltan nem szóródik szanaszét

Pihe-puha kakaós csiga
Fotó: Móricz István / © Mindmegette
A kakaós csiga az egyik legfinomabb sütemény, amit ehetünk reggelire, tízóraira, uzsonnára, de desszertként, esetleg édes második fogásként is megállja a helyét. A tészta készülhet leveles vagy kelt tésztából, a tetejére pedig szórhatunk egy nagy adag porcukrot is. Bárhogyan is készítjük, mindig finom lesz, ám a töltelék sokszor kiszóródik, ahelyett hogy a puha tésztarétegek között maradna. Mutatunk egy trükköt, hogyan tudod ezt elkerülni!

A kakaós csiga az egyik legegyszerűbb péksütemény, amihez nem kell külön tésztalapokat sütni, nem kell többféle tölteléket vagy krémet készíteni, és a hűtőben sem kell egy éjszakát pihentetni a tálalás előtt. Nem áll másból, mint egy finom tésztából és egy még finomabb édes töltelékből. Legyen szó kelt tésztából vagy leveles tésztából készített kakaós csigáról, mindkét esetben problémát és bosszúságot okozhat, ha a töltelék már azelőtt kihullik belőle, hogy a tepsire tennénk.

Pihe-puha kakaós csiga
Pihe-puha kakaós csiga
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette sütimestere mutat egy trükköt, amivel elkerülhető a kakaós csiga töltelékének kiszóródása, sőt ezzel a praktikával garantáltan mindenhova ugyanannyi és ugyanolyan cukros-kakaós réteg jut majd a csigában!

Így lesz tökéletes a kakaós csiga tölteléke

A kakaós csiga tésztáját nyújtsuk ki, majd készítsük el a tölteléket. Sokan lekenik a tésztát az olvasztott vajjal, majd erre szórják a cukorral kikevert kakaóport. Ennél jobb megoldás lehet, ha a puha vajat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd ezt a krémet kenjük a tésztára. Könnyebb lesz a munka és egyenletesen el lehet teríteni a tészta egész felületén. Nem utolsósorban ezzel a praktikával nem fog a cukor és a kakaó kiszóródni a tésztából a feltekerés és a szeletelés után, miközben áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.