Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Praktikus

Így lesz tökéletes a kakaós csiga tölteléke, ezzel a praktikával garantáltan nem szóródik szanaszét

Pihe-puha kakaós csiga
Fotó: Móricz István / © Mindmegette
A kakaós csiga az egyik legfinomabb sütemény, amit ehetünk reggelire, tízóraira, uzsonnára, de desszertként, esetleg édes második fogásként is megállja a helyét. A tészta készülhet leveles vagy kelt tésztából, a tetejére pedig szórhatunk egy nagy adag porcukrot is. Bárhogyan is készítjük, mindig finom lesz, ám a töltelék sokszor kiszóródik, ahelyett hogy a puha tésztarétegek között maradna. Mutatunk egy trükköt, hogyan tudod ezt elkerülni!

A kakaós csiga az egyik legegyszerűbb péksütemény, amihez nem kell külön tésztalapokat sütni, nem kell többféle tölteléket vagy krémet készíteni, és a hűtőben sem kell egy éjszakát pihentetni a tálalás előtt. Nem áll másból, mint egy finom tésztából és egy még finomabb édes töltelékből. Legyen szó kelt tésztából vagy leveles tésztából készített kakaós csigáról, mindkét esetben problémát és bosszúságot okozhat, ha a töltelék már azelőtt kihullik belőle, hogy a tepsire tennénk.

Pihe-puha kakaós csiga
Pihe-puha kakaós csiga
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette sütimestere mutat egy trükköt, amivel elkerülhető a kakaós csiga töltelékének kiszóródása, sőt ezzel a praktikával garantáltan mindenhova ugyanannyi és ugyanolyan cukros-kakaós réteg jut majd a csigában!

Így lesz tökéletes a kakaós csiga tölteléke

A kakaós csiga tésztáját nyújtsuk ki, majd készítsük el a tölteléket. Sokan lekenik a tésztát az olvasztott vajjal, majd erre szórják a cukorral kikevert kakaóport. Ennél jobb megoldás lehet, ha a puha vajat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd ezt a krémet kenjük a tésztára. Könnyebb lesz a munka és egyenletesen el lehet teríteni a tészta egész felületén. Nem utolsósorban ezzel a praktikával nem fog a cukor és a kakaó kiszóródni a tésztából a feltekerés és a szeletelés után, miközben áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.