A piknikkel kapcsolatban mindenki valamilyen filmes vagy könyvbéli élményre alapozott álomképet kerget, a valóság az, hogy magunknak kell odahordanunk a mindenféle földi jót és a maradékot is saját vállon visszük haza, nincs cselédség, nincs személyzet, aki ezt helyettünk elvégezné. Szerencsére remek tárolóedényeket, praktikus hát- és oldaltáskákat, papírtányérokat és műanyag poharakat találtak fel, amely sokban megkönnyíti a piknik kivitelezését.
Ha tudjuk, hogy hova, mikor és miben, akkor már csak azt kell kitalálni, hogy mit viszünk magunkkal. A piknik felhozatalánál szempont, hogy mennyire van meleg, hány fővel kell számolnunk és milyen hosszan és kiadósan szeretnénk a természet lágy ölén falatozni.
Ha csak apróbb falatokat szeretnénk bekapni, akkor kitűnő választás lehet a sós és az édes muffin . Könnyedén összeállítható tésztája, papírkapszlija és tömör állaga tökéletes piknikkoszttá teszi. A megszokott édes ízek mellett a sós muffinokkal is érdemes megbarátkozni. A sütőporos tésztába süthetünk zöldségeket, előző napról maradt hideg sültet, sonkát, főtt tojást, kerülhet bele zabpehely, csonthéjas magvakkal gazdagíthatjuk, vagy akár mandulaliszttel készítve gluténmentessé is tehetjük.
A hideg sültet nem csak a sós muffin ízesítésére használhatjuk, az egyben lesütött tarja, karaj, csirke, csirkecomb, sonka vagy fasírozott szintén jó megoldást jelent a piknikre. Vihetjük egyben, vagy akár már otthon is kiporciózhatjuk.
Ha salátára vágynánk a zöldben, azt is könnyedén megtehetjük. Itt-ott már lehet kapni jégakkuval összeboronált salátástálakat, amiben az alapot egyben összekészítve vihetjük, a szószt pedig csak ott, a tálalás pillanatában adjuk a salátánkhoz.
A különféle hagyományos szendvicsek is szerepet kaphatnak a piknikben, de ha valami mutatósabb, kompaktabb dologra vágyunk, akkor kicsi pizzákat, töltött calzonéka t, empanadat vagy samosát is készíthetünk az útra. Ezek a tésztába csomagolt fogások jól bírják a gyűrődést, könnyen fogyaszthatók és jól porciózhatók.
A salátás, hideg sülttel kombinált étkezéskehez pedig érdemes valamilyen lapos kenyeret választani , amibe bele is tölthetjük a különféle fogásokat és egy nagy szendviccsé változtathatjuk.
A sültek mellé mártások helyett sűrűbb dipeket, krémeket vigyünk, jól záródó edényben biztonságosan szállítható egy sajtkrém, lencsekrém vagy bármilyen más, megfelelő konzisztenciájú dip.
Desszert fronton is a könnyen szállítható, kevéssé krémes megoldások működnek igazán jól, de nyáron gyümölcssalátában, helyben összeállítható pucér tortában is gondolkodhatunk. A piskótákhoz használt krémek esetében arra ügyeljünk, hogy nyers tojás vagy más könnyen romló alapanyag ne legyen bennük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.