Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.
Hova rakjuk?

A tojásokat, tejtermékeket, felvágottakat, cukrásztermékeket és minden olyan élelmiszert, aminek a csomagolásán szerepel az, hogy felbontás után hűtést igényel, tartsuk a hűtőszekrény középső és felső polcán, kb. 4 és 7 °C közötti hőmérsékleten. A hűtést igénylő zöldségeket és gyümölcsöket a számukra kialakított alsó rekeszbe pakoljuk.

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Hagyjuk kihűlni...

Soha ne tegyünk nagy mennyiségű meleg ételt a hűtőbe, mert emiatt megnő a benti hőmérséklet, ez pedig nem használ sem a már bent lévő élelmiszereknek, sem a hűtőnek...

Ne a hűtőbe!

Bizonyos ételek, például a paradicsom, a zöldbab, a cukkini vagy a déligyümölcsök száraz, hűvös, naptól védett helyen hűtés nélkül is elállnak. A kenyeret se tegyük bele, mert megposhad!

Érdekességek >>>

Hús

Mindig becsomagolva tegyük a hűtőbe, és maximum 1-2 napig tároljuk! Ha tudjuk, hogy ennyi idő alatt nagy eséllyel nem fogjuk felhasználni, inkább azonnal fagyasszuk le!

Egészséges >>>

Meddig tárolható hűtve?

Tojás: 3-4 hét
Tej (felbontás után): 2-3 nap
Alma: 2-3 hét
Sült hús: 3-4 nap

Bizonyos zöldségeket, gyümölcsöket nem célszerű egymás mellett tárolni, mert felgyorsítják egymás érési folyamatát. Ilyen például az alma: a belőle felszabaduló gázoktól könnyebben megrohad a tálban mellé rakott kivi, narancs vagy a más, vékony héjú gyümölcs. A fejes saláta mellé sem célszerű zellert tenni, hiszen az előbbi megrohasztja azt...

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.