A tojásokat, tejtermékeket, felvágottakat, cukrásztermékeket és minden olyan élelmiszert, aminek a csomagolásán szerepel az, hogy felbontás után hűtést igényel, tartsuk a hűtőszekrény középső és felső polcán, kb. 4 és 7 °C közötti hőmérsékleten. A hűtést igénylő zöldségeket és gyümölcsöket a számukra kialakított alsó rekeszbe pakoljuk.
Tippek, trükkök, praktikák >>>
Soha ne tegyünk nagy mennyiségű meleg ételt a hűtőbe, mert emiatt megnő a benti hőmérséklet, ez pedig nem használ sem a már bent lévő élelmiszereknek, sem a hűtőnek...
Bizonyos ételek, például a paradicsom, a zöldbab, a cukkini vagy a déligyümölcsök száraz, hűvös, naptól védett helyen hűtés nélkül is elállnak. A kenyeret se tegyük bele, mert megposhad!
Mindig becsomagolva tegyük a hűtőbe, és maximum 1-2 napig tároljuk! Ha tudjuk, hogy ennyi idő alatt nagy eséllyel nem fogjuk felhasználni, inkább azonnal fagyasszuk le!
Tojás: 3-4 hét
Tej (felbontás után): 2-3 nap
Alma: 2-3 hét
Sült hús: 3-4 nap
Bizonyos zöldségeket, gyümölcsöket nem célszerű egymás mellett tárolni, mert felgyorsítják egymás érési folyamatát. Ilyen például az alma: a belőle felszabaduló gázoktól könnyebben megrohad a tálban mellé rakott kivi, narancs vagy a más, vékony héjú gyümölcs. A fejes saláta mellé sem célszerű zellert tenni, hiszen az előbbi megrohasztja azt...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.